Aki a természetes gyógyítás híve, annak mindenképp érdemes utánanéznie az infravörös sugarak élettani hatásainak, ugyanis számos problémát orvosolhatnak megfelelő használattal. Ezeket a hasznos tulajdonságokat egy otthoni, vagy hordozható infraszauna segítségével kihasználhatja az, aki az egészséges életmód híve. A berendezés ötvözi az infravörös sugarak és a hagyományos szauna kedvező hatásait.
Azonban a hagyományos szaunákhoz képes kisebb a levegő hőmérséklete, és a magas páratartalom okozta kellemetlenségekkel sem kell számolni. Az infrasugarak – melyek a napsugárzás nagyobbik részét teszik ki – megannyi pozitív élettani hatásnak köszönhetően sok problémán segíthetnek. Alapvetően javítják a közérzetet, stresszoldó hatásúak.
Ízületi- és izomfájdalomra, hát-, és derékproblémákra is jótékonyan hat. Az izzadás következtében méregtelenít, persze fontos, hogy megfelelő módon pótoljuk az elveszített folyadékot, és a használat után letusoljunk. Ezek a sugarak javítják a vérkeringést és az immunrendszert is erősítik.

Az infraszauna működési elve

A berendezés legfontosabb elemei a speciális, infrasugarakat kibocsátó fűtőszálak, melyek nem melegítik fel annyira a levegőt, mint a hagyományos szaunák, így nem is terhelik meg annyira a szervezetet. Léteznek egy-, illetve többszemélyes infrakabinok, és hordozható szaunák is. Használata során fontos észben tartani, hogy az első néhány alkalommal fokozatosan terheljük a szervezetet.
Amikor már napi rendszerességgel alkalmazzuk az infraszauna használatát, mindig biztosítsuk a folyadék és a nyomelemek utánpótlását. Persze nem csupán folyadékot veszít a testünk ilyenkor, hanem jó néhány kalóriától is megszabadít, így a fogyni vágyók számára is megfelelő. Mind izom, (pl. sportsérülések) mind külső (pl. égési) sérülések gyógyulását elősegíti, pattanások, kiütések kezelésére is használható.

Hasonló bejegyzések