A Google nagy, szinte port felkavaró bejelentést tett, amivel sok felhasználónál kihúzta a gyufát. A legtöbben csak egy e-mailben értesültünk arról, hogy az egyik applikációját bizony fizetőssé teszi. A Google Fotók évek óta vigyáznak a képeinkre, de ami a legfontosabb, hogy ingyen.

A felhasználónak csak annyit kellett tennie, hogy jó felbontású képeket választ ki, azokról pedig egy automatikus biztonsági másolat készült a felhőbe. Ennek eredményeképpen több készüléken meg tudtuk nézni a kedvenc fotóinkat, és nem kellett attól tartanunk, hogy véletlenül betelne a telefon. Ennek most vége.

A Google Fotók bejelentése szerint fél évet kaptunk, hogy átgondoljuk a lehetőségeinket, mivel 2021 júniusától csak az ajándékba kapott 15 GB tárhely áll a rendelkezésünkre. Ide azonban azok a fájlok is beletartoznak, amit a Google Drive-ban tartunk, így, ha valakinek könyvei és fontos jegyzetei vannak, annak kevesebb marad a képekre.

Sajnos eljött az ideje az új felhő keresésének, azonban úgy tűnik, hogy sehol nincsen korlátlan és ingyenes tárhely. Mit tehetünk?

Visszatérnek a memóriakártyák?

Egy olyan lehetőségünk van, ami bár nem nyújt azonnali megoldást, mégis használható hosszútávon. Ez nem más, mint a memóriakártya beszerzése. Léteznek 2 GB-tól egészen az 1 TB-ig, minél nagyobbat választunk, annál többet kell rászánnunk.

Ha csak és kizárólag a fényképekre gondolunk, akkor 256 GB-nak jó ideig elégnek kell lennie, főleg akkor, ha nem profi fotósok vagyunk. Ez a memóriakártya sok telefonhoz és a legtöbb számítógéphez is csatlakoztatható, így nincs más dolgunk, mint rátenni a már meglévő képeinket.

Ezután ki tudjuk üríteni a Google Fotók tartalmát, és újra használhatjuk. Ennek az egyedüli hátránya, hogy a kedvenc tartalmunk nem az online térben, hanem egy fizikai kártyán lesz, így fontos, hogy ne veszítsük el.

Ráadásul, ha gyorsan keresünk egy képet, akkor nem lesz megtalálható az alkalmazásban, hanem elő kell venni a kártyát. Az is jó, ha a két lehetőséget felváltva használjuk, így talán egy ideig nem telik be a kapott 15 GB.

Hasonló bejegyzések