A téli időszakban valahogy minden olyan sötét lesz, az emberek kedvetlenek, még a ruháikban is a sötét színek dominálnak. Szerencsére hamarosan vége a hideg, fogcsikorgató időnek, és érkezik a tavasz! Adunk pár trükköt, hogy hogyan öltöztessük új külsőbe az otthonunkat!

Radikálisabb trükkök a lakás feldobására

A tavasz maga az élet, ilyenkor kezdenek el rügyezni a fák, kelnek életre az elvetett magvak, a nappalok egyre tovább tartanak, az emberek elkezdenek színes ruhákba bújni, és egyre többet kimerészkedni az otthonukból. Ez a legjobb idő arra, hogy az otthonunk is vidám, életteli legyen!
Először el kell döntenünk, akarunk-e radikálisabb beavatkozásokat. Ilyen lehet például egy falfestés vagy egy tapétázás, bútorzat cseréje. Ezek legyenek az első lépések. A falak festésével bánjunk csínján, könnyen el lehet rontani, és akkor nem kapunk szép végeredményt. A tapétázással sokkal egyedibb végeredményt kaphatunk, sok ezer féle minta van, ezeket a mintákat és textúrákat sima falfestéssel lehetetlen volna kivitelezni. Ha végképp úgy érezzük, hogy reménytelen esetek vagyunk mind a tapétázásban mind a falfestésben, választhatunk úgynevezett poszter tapétákat – ezeket aztán tényleg gyerekjáték felrakni. Ha az egyszínű megoldásnál maradunk, akkor válasszunk olyan színt, ami kellemes a szemünknek, nem biztos, hogy érdemes kockáztatni mondjuk egy neonzölddel vagy egy nagyon sötét színnel. Ha ilyesmikre vágyunk, inkább az apróbb kiegészítők legyenek extrém színesek, mint a falak.
Amennyiben ezzel megvagyunk, vagy nem kívánjuk bántani a falakat, akkor döntsük el, hogy mi legyen a bútorokkal: teljes csere, huzatcsere, esetleg matricák, mintázatok vásárlása. Fontos, hogy ebben a stádiumban legyen valamiféle koncepciónk! Nem baj, ha elüt nagyon a fal színe a bútorokétól, de akkor a kisebb kiegészítők is képviseljék ezt a színvilágot.

Egyéb színes dolgok

Egy jól megválasztott színes reluxa is sokat dobhat az összhatáson, de ugyanez igaz a szalagfüggönyre is. Vagy harmonizáljon a tapéta, falfestés színeivel, vagy üssön el tőle, így minden szem garantáltan rátapad majd. Az apróbb mozdítható, kiegészítő holmik kerüljenek akkor a helyükre, mikor már a komolyabb dolgokkal elkészültünk. Ajánlatos még csak meg sem venni őket, amíg a főbb csapásirány nem alakult ki: könnyen elképzelhető, hogy a végén jövünk csak rá, hogy a kiválasztott kiegészítő nem illik bele a dizájnba, akkor pedig bizony a szekrény aljába fog rövid úton kerülni.
Amik feldobják a lakást: lámpák, gyertyatartók, tárolódobozok, konténerek, egyéb papíripari dolgok, élénk színű mappák, ceruza- és tolltartók, tulajdonképpen bármi, ami számunkra hasznos tárgy.
Színek, amelyek feldobnak bennünket: citromsárga, narancssárga, a piros egy-egy árnyalata, élénk zöld, intenzív lila, rózsaszín, narancssárga.
Amennyiben nagyon modernre és fiatalosra szeretnénk venni a dolgot, helyezzük előtérbe az élénk neonszíneket. Ha nem visszük nagyon túlzásba, akkor friss és vidám otthont varázsolhatunk nagyon hamar.

Hasonló bejegyzések