Minden tíz általános iskolát befejező tanulóból hat a szakképzésben folytatja tanulmányait, a legnépszerűbb a technikum. A szakképzési rendszer folyamatos megújulásban van, az irány azonban egyértelmű: gyakorlati tudást gyorsan. Ezt kínálják azok a felnőttképzési tanfolyamok is, melyek államilag elismert bizonyítványt kapnak.

Napjainkban a mezőgazdaságra igen nagy hangsúly helyeződik, a fenntartható növekedés egyik feltétele pedig a képzett munkaerő, e tekintetben pedig a gazdaság és az oktatás kölcsönösen egymásra van utalva. Szakmát, képesítést szerezni felnőttkorban sem késő, a felnőttoktatás erre számos lehetőséget kínál.

A mezőgazdaság területén is. Az agrárképzések népszerűségének hátterében részben az áll, hogy több uniós pályázathoz és bizonyos földalapú támogatásokhoz is szükséges valamilyen mezőgazdasági szakképesítés megléte.

Sokan állásuk elvesztése után szeretnének új területen elhelyezkedni és ezért van szükségük arra, hogy részesei legyenek a felnőttoktatásnak. Mások egyszerűen csak váltani szeretnének, új területeket kipróbálni, versenyképesebb, piacképesebb tudást szerezni. Ezt kínálják azok a képzések, melyeken az elmélet mellett a gyakorlatra is nagy hangsúly helyeződik.

Aranykalászos gazda képzés

Személyes fejlődés, gyakorlati tapasztalatszerzés, a munkavállalási lehetőségek javulása – ezt kínálja a mezőgazdaság területén egyik legnépszerűbb aranykalászos gazda képzés. A tanulók itt általános mezőgazdaági ismereteket tanulnak, elméleti és gyakorlati oldalról, emellett a vállalkozóvá válás alapismereteit is elsajátítják.

Olyan embereknek való, akik szeretnék megtanulni a mezőgazdasági és gazdálkodási ismeretek alapjait, akiket érdekel a mezőgazdasági termelés és szeretnének korszerű ismereteket, módszereket és technikákat magukévá tenni. Azért, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni és hozzájárulhassanak a fenntarthatóbb gazdálkodáshoz.

Fontos, hogy olyan képzést válasszunk, ahol naprakész tudást kapunk, ahol gyakorló agrármérnök szakemberektől tudjuk megtanulni a legfontosabbakat.

Hasonló bejegyzések