Ha azt halljuk, horgolás, akkor legtöbbünknek az jut eszébe, hogy nagyanyáink csináltak ilyesmit. Pedig manapság is egyre népszerűbb ez a kézimunkafajta, de a kötéssel is egyre többen próbálkoznak.

A kézimunkát egy időben technika órán az iskolákban is tanították, és napjainkban is a tananyag része, ugyanakkor sok pedagógus inkább csak megmutatja, hogy létezik ilyen is, nem várja el a diákoktól a horgolás vagy a kötés megtanulását. Ennek ellenére egyre többen próbálják ki, nemcsak a középkorúak, de a fiatalok közül is.

A között és horgolt ruhadarabok most újra reneszánszukat élik, de a horgolt karácsonyi díszek és az egyéb használati és dísztárgyak is nagyon kelendőek. Emellett a Csináld magad életszemlélet is nagyon divatos, illetve az alternatív jövedelemforrások keresése, melyben a horgolás sem egy elhanyagolható lehetőség. Emiatt pedig egyre többen nyúlnak vissza a régi idők hagyományos technikáihoz, és tanulják meg a horgolás vagy épp a kötés fortélyait. A horgolás egy nagyon jó hobbi, hasznos képesség, de a lelki egészségünkért is sokat teszünk vele.

Hogyan sajátíthatjuk el a horgolás alapjait?

Aki el szeretné sajátítani a horgolás és a kötés alapjait, ma már nem kell messzire mennie, ugyanis rengeteg videó és oktatóanyag létezik már a neten, de tanfolyamokat is találhatunk, ahol segítenek elsajátítani az alapvető fogásokat. Ha pedig már tudjuk az alapvető lépéseket, akkor a minták és az ötletek sokasága fogad minket, ugyanis horgolni nemcsak terítőt lehet.

Persze sokan a horgolásról a horgolt terítőkre asszociálnak, de karácsonyfa dísz is készülhet ezzel a technikával, de manapság már ruhák, illetve ruhákra varrható díszek is készülhetnek így, ami pedig meglehetősen divatos.

Természetesen az alapvető technikákon túl azt is meg kell tanulnunk, hogy milyen alapanyagokra lesz szükségünk. Horgolás esetében nem kell sok mindent beszerezni, ugyanis az alapvető képességek elsajátításához elegendő a fonal és a horgolótű. Persze nem mindegy, milyen fonal, szóval mielőtt belevágunk a tanulásba, ennek is nézzünk utána. Fonalat és horgolótűt pedig a legtöbb rövidárú boltban kaphatunk, de internetről is rendelhetünk.

Hasonló bejegyzések