Melyik diák ne lett volna szerelmes valamelyik fiatal, jóképű tanárába vagy csinos tanárnőjébe? Nos, kevesen mondhatják el magukról, hogy az iskolában töltött tíz-tizenkét év alatt sosem volt egy vonzó tanára. Ezzel a dologgal nincs is semmi baj, hiszen a fiataloknál, kamaszoknál ez gyakran előfordul. Mi van akkor, ha ez a szerelem realizálódik?

Szeretem a tanárom!

Felső osztályban és középiskolában tombolnak a fiatalokban a hormonok, teljesen természetes, ha a fiúk és a lányok észreveszik előbb egymást, majd másokat is, köztük a tanáraikat. Alig van olyan ember, akit ne tanított volna vagy fiatal, vagy jó küllemű tanerő, aki iránt a fél osztály teljesen odavolt. A tanulók részéről ez nem meglepő dolog, a furcsaság akkor kezdődik, ha a tanár is hasonlóképpen érez a diákja iránt. Ez ritka eset, és alapvetően nem az általános iskolásokról van szó, hanem inkább az idősebb, középiskolás korosztályt érinti.

Kapcsolat az iskolán belül

Egy főiskoláról, egyetemről kikerült huszonegy-huszonhárom éves fiatal még egyáltalán nem öreg, és élénken élhet benne a kép a középiskolás időszakáról. A legtöbb ember azt mondja, hogy nincs gond egy huszonegy éves fiú és egy tizenkilenc éves lány kapcsolatával egyáltalán, már ami a korukat illeti. A függő viszony, a tanár-diák kapcsolat miatt azonban mégis etikátlan a dolog, hiába nagykorú a lány, még iskolás. Egy ilyen kiderült kapcsolattal nemcsak a tanár, de a diák is rosszul járhat. Nagyobb korkülönbségek esetében felmerülhet, hogy a tanárral nincs minden rendben – teljesen abnormális, hogy egy harmincas, negyvenes nő vagy férfi egy tizennégy éves kamasszal járjon.

Mi van, ha tényleg igaz a szerelem?

Előfordulhat, hogy igaz szerelem fűződik a két fél között. Ritkán, de megtörténhet. Mi ilyenkor a legjobb, amit lehet tenni? Az első és legfontosabb dolog a titoktartás. Sem a diák, sem a tanár nem mondhatja el senkinek, mert a tanárt elbocsáthatják, a diákot pedig meghurcolhatják, megbélyegezhetik. A legjobb azonban mégis az, ha a pár vár az érettségiig, amikor a fiatal elhagyja az iskolát, már senki nem róhat fel nekik semmit. Ez persze problémás, ha a tanuló fiatalabb, nem érettségi előtt áll, de ha igazán nagy a szerelem, akkor talán megérheti várni. Meg kell egyezni abban, hogy az iskolában minden ugyanúgy történik, mint bárki mással. A tanár nem kivételezhet a diákjával, de nem is lehet vele kegyetlen és szigorú, hogy leplezze a valódi érzéseit.
Mindent, ami figyelemfelkeltő, kerülni kell. A diák részéről még belefér egy szerelmes tekintet, de a pedagógus részéről már nem. A legjobb és legbiztonságosabb dolog mégis az, ha páros vár az érettségiig a randizással.

Hasonló bejegyzések