Mindenki gondolt már arra, hogy de jó lenne, ha az övé lehetne a saját nevével fémjelzett domain, és megmutathatná a világnak, hogy ki is ő valójában. Nagyon jó képet fest magunkról, ha van egy komoly honlapunk.
Egy saját weboldal nagyon előnyös lehet a mai világban. A keresőkből van esélyük az embereknek ránk találni, megtekinteni az információkat, szakmai referenciákat magunkról, és ezáltal akár új kapcsolatok is létrejöhetnek a honlap által, melyekből akár gyümölcsöző munkák is születhetnek.
A honlapnak nem muszáj szakmai jellegűnek lennie, bár ha saját domaint és tárhelyet is vásárolunk hozzá, akkor inkább érdemes ilyenné alakítani. Rákerülhet bármi, ami mi vagyunk, csak döntsük el, hogy az egy bemutatkozó portfolió lesz, vagy egy vicces oldal, ahová megosztjuk a gondolatainkat vagy képeinket. Inkább legyen az előbbi, ha szórakozni szeretnénk, inkább nyissunk egy másik oldalt, ami nem a nevünk alatt fut.
Egy személyes, szakmai weboldal legyen ízléses külsejű, tartalmazzon minél több információt és referenciát rólunk. A domain név lehetőleg komoly legyen, nincs értelme szerintünk vicces nevet adni. Ha bizonyos kulcsszavakra szeretnénk előre kerülni a keresőkben, akkor ajánlatos keresőoptimalizálással kapcsolatos szakembert felkeresni. Néha nem árt frissíteni az adatokat, információkat magunkról, ha van időnk és energiánk, akkor akár blogot is vezethetünk. Amennyiben új, megmutatható munkáink vannak, akkor frissítsük a portfoliónkat. A szükségtelen, régi, már nem aktuális dolgokat mindig töröljük ki, így nem adódhat semmiféle félreértés.
Amennyiben úgy gondoljuk, hogy weboldalunk nem elég hatékony, akkor érdemes befektetni egy weboldal tesztelésbe. Ilyenkor a szakemberek azt elemzik, hogy mennyire használható az oldal. Ne felejtsük el, egy szakmai weboldalnál magunkat kell eladni, és a honlap valamiért nem megfelelő, nem fognak érkezni a vásárlók,

Hasonló bejegyzések