Amikor véget ér egy hosszú ideje tartó házasság, vagy valamilyen okból elveszítjük a párunkat, egy bizonyos kor fölött már úgy gondoljuk, hogy nekünk már nem jut többé párkapcsolat. Az 50 feletti korosztály sokszor már nem is mer próbálkozni, pedig ők is rátalálhatnak a szerelemre.

A randizás persze 50 pluszosan nem tűnik annyira egyszerűnek, ez inkább a fiatalok terepe, gondolják sokat, pedig egyáltalán nem kell így lennie. Ha úgy gondoljuk, nekünk is jár a szerelem idősebb korunkba is, bátran vágjunk bele az ismerkedésbe.

Érdemes persze előre végig gondolni, hogy mit is keresünk, vagyis mit várunk el a társkereséstől. Akadnak, akik 50 felett is csak alkalmi kapcsolatot keresnek, de az sem ritka, hogy valaki ebben a korban már csak a tartós kapcsolatokat keresni, valakit, akivel élete hátralévő részét eltöltheti. Az egzisztencia kérdése is érdekes, hiszen ebben a korban már a legtöbbeknek biztos egzisztenciájuk van, de akad, aki ilyet keres, mert neki még nem egészen adatott meg, vagy a válás/szakítás következtében ingott meg.

Az online lehetőségeket érdemes kihasználni

Az online lehetőségek 50 felett is nyitva állnak. Létezik kifejezetten randivonal 50 felettieknek, de számos online társkereső oldalt is ki lehet próbálni. Érdemes persze odafigyelni, hiszen nem mindenki olyan a valóságban, mint amilyennek a neten, esetleg a telefonbeszélgetések során mutatja magát. Az 50 feletti társkeresők körében is akadnak, úgymond rossz partik, megbízhatatlan férfiak és nők, tehát attól, hogy valaki idősebb, még nem lehet óvatlan.

Persze személyesen is lehet ismerkedni. A munkahelyen, de rendezvényeken és társasági eseményeken is. Vannak már olyan klubok, programok, melyet kifejezetten az idősebb korosztály számára szerveznek, táncklub, nyugdíjas klub stb.. Ilyen helyeken is lehet ismerkedni, de nagyon fontos, hogy nem szabad túlságosan is erőltetni a társkeresést, mert akkor nem biztos, hogy sikeres lesz, és azt találjuk meg, akit keresünk. A türelem ebben az esetben is fontos erény.

Hasonló bejegyzések