Az őszi fogyókúrázás idején különösen fontosak a vitaminbombák, mert a hideg idő beköszöntével könnyen meglátszódhat immunrendszerünk állapotán a diétázás. Van azonban néhány olyan zöldség-gyümölcs, ami a karcsú vonalak elérését segíteni fogja, ám mindemellett igazi vitamin tömeget juttat majd szervezetünkbe. Nézzük, melyek is ezek!

Brokkoli

A brokkolit sokan nem kedvelik, ám érdemes egy kicsit a külcsíny mögé lesni. Ennek az érdekes zöldségnek ugyanis a 91 %-a víz, ami teltségérzetet nyújtva hidratálja szervezetünket, és segít kontrollálni a testsúlyt. Ezzel kapcsolatosan végeztek kutatásokat is, amelyek egyértelműen kimutatták, hogy azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek magas víztartalmúak, hatékony segítőtársai a fogyózóknak. Érdemes a brokkoli rózsákat megpárolni némi olívaolajon és fokhagymán, majd akár egy szelet csirkemellel jóízűen megenni.

Cékla

A szervezet természetes méregtelenítési folyamatának legjobb barátja a cékla, ez a kellemesen édes zöldség. Kiemelkedő forrása ugyanis a betalain fitnutrienseknek, amelyek ezt a folyamatot a szervezet számára sokkal könnyebbé teszik.

Gránátalma

Ez az egzotikus gyümölcs egy valóságos C-vitamin bomba, amit szuperélelmiszerként tartanak számon. Többek közt emiatt az egyik legjobb zsírégető „élelmiszer”, egyedülállóan savanykás, és mégis édes ízébe pedig hamar beleszerelmesedhetünk.

Körte

Hallottunk-e már a pektinről? Ha szorgalmasan fogyókúrázunk, akkor bizonyára ismerős számunkra a fogalom. A pektin egy úgynevezett oldható rost, ami vízzel érintkezve gél formát ölt fel, és ezáltal hatékonyan le tudja lassítani a gyomrunkban végbemenő emésztési folyamatokat, így adva egy kellemes teltségérzetet. Ennek hatására kevesebb ételre van szükségünk, és jóval kevesebb kalóriát is viszünk be szervezetünkbe. A körte a pektint nagy koncentrátumban tartalmazza, így érdemes fogyókúra idején bőséggel beszerezni belőle.

Hasonló bejegyzések