Szerencsére ma már nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is egészen szép kínálatot találunk abban az esetben, ha masszázsmedencét szeretnénk vásárolni magának, éppen ezért aki szeretne belépni az otthoni wellness csodálatos világába, az garantáltan számtalan különféle termék közül válogathat magának.
Ez valahol jó, hiszen a nagy választék általában mindig a vevőknek kedvez mind az árverseny, mind az elérhető lehetőségek tekintetében, ellenben megnehezíti a vásárlást is olyan tekintetben, hogy a túlkínálat miatt szinte képtelenség választani. Sokan például általában csak az ár alapján döntenek, mások esetleg figyelembe veszik még a dizájnt és az egyes funkciókat is, de összességében ennél azért sokkal összetettebb kérdésről van szó, ergo lényegesen több szempontot is érdemes figyelembe venni, ha valóban masszázsmedencét szeretnénk vásárolni otthonra.

Az igazán jó jacuzzi titka

Hogy milyen is egy igazán jó jacuzzi, arra nagy általánosságban azért nagyon nehéz válaszolni, mert a legtöbb esetben ezt mindig az emberek igénye dönti el, hiszen kinek ez, kinek az jó, míg egyikünknek a nagy méret a lényeg, addig egy másik embernek inkább az ár. Ami azonban bizonyos, hogy egy igazán jó masszázsmedencének az a titka, hogy hosszú-hosszú éveken át képes legyen pihenést és kikapcsolódást nyújtani számunkra anélkül, hogy az üzemeltetésére vagyonokat kellene költenünk. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy soha ne csak az árat nézzük, hanem vásárlás előtt mindig ellenőrizzük a masszázsmedence minőségét is. Nyilván ez laikusként elég nehéz, éppen ezért érdemes lehet az adott márkának utána olvasni a neten, de még inkább véleményeket olvasni valódi vásárlóktól, akik tényleg kipróbálták, esetleg aktívan használták az adott modellt, lévőn ők tudnak valóban sokat és hasznos dolgokat mondani nekünk az adott termékről.
Ezen felül lényeges szempont még a minőség mellett az is, hogy mekkora az adott masszázsmedence üzemeltetési költsége. Erről a gyártónak mindig nyilatkoznia kell a hivatalos leírásban, de ezen túlmenően érdemes ezzel kapcsolatban is körbekérdezni, hiszen minden esetben a gyakorlat, az otthoni használat, sőt a rendszeres használat mutatja csak meg egy jakuzzi fogyasztásának igazi arcát. Persze azért érdemes lehet előzetesen felmérni egy medence körülményeit ezen a téren, hiszen például a megfelelő szigetelés már drasztikusan csökkentheti a költségeket, lévén ilyen esetben a hőtartó képesség biztosan nem hagy majd maga után kívánnivalót. Általában az után gyártott medencéknél szokott gyakran problémát okozni, hogy hiányzik belőlük a megfelelő szigetelés, ami lehet, hogy lényegesen csökkentheti a termékek árát, azonban hosszabb távon nem éri meg a beruházást, mert üzemeltetésük konkrétan egy vagyonba kerül majd.

Mitől lesz jó egy masszázsmedence?

Egy masszázsmedence kapcsán persze főként a laikusok számára fontos kérdés, hogy egyáltalán mitől számít ez igazán jónak. Egy ilyen termék megvásárlása kapcsán ugyanis érdemes kiemelni, hogy bár jelentős mértékben befolyásolja egy kert vagy egy fürdőszoba – illetve az elhelyezéséül szolgáló helyiség – hangulatát, sőt látképét is, azonban a formai megjelenés mellett sokkal-sokkal lényegesebb, hogy az adott medence milyen tulajdonságokkal is rendelkezik.
Ezzel kapcsolatban elképesztően sok tévhit kering a masszázsmedencékről, de még inkább azok tudásáról. Az egyik ilyen, hogy egy jakuzzi akkor lehet csak igazán jó, ha nagyon sok fúvóka kapott helyet benne. Bár ez a megállapítás nyilván egy egészen logikus kijelentés, hiszen tény, hogy a jakuzzik élvezetét a fúvókák által keltett vízmozgás emeli a fellegekbe, és minél több van valamiből, az nyilván annál jobb, de a masszázsmedencék tekintetében ez sajnos nem korrekt állítás. Olyannyira nem, hogy a sok fúvóka sajnos sok esetben inkább hátrány, hiszen ilyenkor nagyon megoszlik a motorok ereje, ami azt eredményezi, hogy bár több helyről érezzük a masszírozó hatást, de azok rendkívül gyengének bizonyulnak majd. A sok befúvó ráadásul még csak változatosabb masszázsprogramokat sem mindig garantál, hiszen ezen a téren nem szokott nagy különbség lenni a termékek között. Érdemes tehát a jó masszázsmedencéhez arra figyelni, hogy milyen típusúak ezek a befúvók, és hol helyezkednek el.
Hasonlóan jelentős tévhit, hogy egy masszázsmedence akkor igazán jó, sőt akkor a legjobb, ha nagyon sok kiegészítő tartozik hozzá. Ez is logikus lehet a mennyiségi törvény alapján, azonban nem árt tudni, hogy a tartozékokból annyit össze lehet válogatni, hogy azokból majdnem egy második masszázsmedencét is összerakhatnánk. A lényeg inkább a masszázsélmény, amit a motor típusa és a befúvók elhelyezkedése határoz meg a legjobban!

Hasonló bejegyzések