Régebben kizárólag a TV csatornák aktuális kínálata szabta meg, hogy mikor mit nézzünk a TV- ben. Elmúltak már azok az idők amikor csak esténként tudjuk nézni a kedvenc sorozatunkat, filmjeinket. Manapság egy egészen apró kiegészítő eszköz beszerzésével a wifi hálózatra csatlakozva böngészhetünk a film kínálatból.
A Tv felokosítása sok előnnyel is járhat, hiszen az eszköz rákapcsolódásával rengeteg új alkalmazással láthatjuk el a készülékünket. Ha a megfelelő erősségű wifi hálózattal és HDMI kimenettel rendelkezünk, akkor bizony a határ a csillagos ég. Bármikor megoszthatjuk a rokonokkal, barátokkal a családi fotókat, videókat, kedvenc zenéinket, klipjeinket.
Ha egy ideje vágyunk már okos tévére, de az anyagi hátterünk nem áll készen akkor érdemes pár ezer Ft-ért beszereznünk egy TV-okosítót. Fontos azonban megemlíteni, hogy ez a kütyü önállóan nem működik. Szükség van minden esetben a TV készülék HDMI portjára, megfelelő erősségű wifi hálózatra és egy okostelefonra. Ezeket összepárosítva máris nagy felbontásban élvezhetjük a kedvenc filmünket, sorozatunkat. Ennek az eszköznek a segítségével a hordozható eszközünkön lévő tartalmakat a képernyőre tudjuk varázsolni, ezzel akár egy szuper családi programot létrehozni. Hiszen a legnagyobb felbontásban tudunk játszani, filmezni vagy akár a régi családi képeket nézegetni.

Xiaomi Mi TV Box

Kimondottan android rendszerre alapuló Tv okosító boxok közül is tudunk választani. Ezek közül a legkiemelkedőbb élményt a Xiaomi készüléke nyújtja. A HDMI 2.0-á csatlakozója 4K felbontású mozgókép megjelenítésére alkalmas. A 60Hz-es képfrissítés mellett tökéletesen kezeli a a HDR tartalmakat és a kiváló hangzás érdekében a DTS és Dolby Digital Plus formátumot is. Előnyei közé sorolható, hogy kompatibilis a Google Cast-tal, ezzel pedig Chromecasként is használható. Igaz az ára kicsit magasabb mint egy másik típusnak, de a minőségében és tudásában mindenképp sokkal kiemelkedőbb bármelyiknél. Felmérések szerint jelenleg ez a legkedveltebb típusú TV-okosító.

Hasonló bejegyzések