Ha saját kültéri medencével rendelkezünk, akkor az egyik legfontosabb kérdés az, hogy mégis mit kell megtennünk annak érdekében, hogy azt hosszú ideig tudjuk használni. Bár valószínűleg az egész család imád fürdőzni, ha már saját medencénk lett, mégis ezt a legtöbb esetben csak jó időbe tudjuk használni, kivéve akkor, ha rendelkezünk medencefedéssel.

Abban az esetben ugyanis, ha vásárolunk egy jó minőséggel rendelkező, eltolható medencefedést, igencsak meg tudjuk növelni a medencénk használati idejét is. Ennek köszönhetően pedig nem csak a nyári hónapokban, hanem az év, akár minden egyes napján, 12 hónapon keresztül élvezhetjük a medencénk nyújtotta örömöket.

Az eltolható medencefedés előnyei

Amellett hogy a fedés megóvja a medence vizét attól hogy belehulljanak a különböző szennyeződések (ősszel például a lehulló falevelek sok bosszúságot tudnak okozni), rengeteg tényező van még, amiért érdemes medencénket eltolható fedéssel ellátni. Mivel csökkenti a víz és a levegő hőveszteségét, ezért rosszabb idő esetén is lehetővé tudja tenni a medence használatát, tehát lényegesen meghosszabbítja a fürdőszezont.

Annak köszönhetően, hogy távol tartja a szennyeződéseket a víztől, javítja annak a minőségét, ezért tisztítás és karbantartás során jóval kevesebb vegyszerre lesz majd szükségünk. Megóvja a medencét az időjárási viszontagságoktól, például a káros UV sugárzástól is. Emellett pedig nagyobb biztonságot nyújt háziállatok és kisgyerekes családok esetében, illetve csökkenti a medencefelület sérülésének kockázatát a hideg, téli időjárásban.

Ha végre sikerült álmaink kültéri medencéjét megépíttetni, próbáljunk meg minden elkövetni azért, hogy sokáig élvezni tudjuk azt. Az eltolható medencefedést rengeteg méretben, és formában meg tudjuk vásárolni, akár egyéni igényeink alapján is. Ezen felül lehetőségünk van manapság már egyedi színnel rendelkező fedéseket használni, de fontos, hogy megbízható céget válasszunk, akik valóban prémium minőségű anyagokkal dolgoznak.

Hasonló bejegyzések