A kertes ház teljesen más érzetet ad, mint egy sokadik emeleti panellakás, még akkor is, ha nem egy többszintes csodapalotáról van szó, hanem egy kis kerttel rendelkező aprócska otthonról. A családi házas övezet jellemzően csendesebb, így a levegő is jobb, és nem kell az autók, vonatok, buszok zaját hallani egész nap, kerítés és kapu választ el minket a külvilágtól.
Az érzet is teljesen más, nincsen tömeg, állandó nyüzsgés, a kellemes légkörtől mi is kevésbé leszünk stresszesek. Természetesen panellakásban is tarthatunk háziállatot, főleg az apróbb fajtákat, de egy nagyobb testű kutya vagy egy macska azért mégiscsak a természetben érzi igazán otthon magát, ahol tud mozogni is.
A kertet teljesen egyénre lehet szabni. A kertészkedés igazán nagyszerű és megunhatatlan hobbi, férfiak és nők egyaránt nagyon szívesen művelik.
Építhetünk sziklakerteket, veteményest, készíttethetünk egyedi kaput, lehet garázsunk is, ha úgy akarjuk. Felszerelhetjük elektronikával, például kapunyitó berendezésekkel, és egy abszolút modern otthont varázsolhatunk. A strandolni vágyók beépíttethetnek medencét, vagy akár jakuzzit. Ha ezek túl drágák, akkor is van lehetőségünk felállítani egy kisebb kerti medencét is a szezonra.
Tévedés azt hinni, hogy egy kertes ház sokkal drágább volna, mint egy lakás, sőt! Falun igazán olcsón hozzá lehet jutni egy-egy szép családi házhoz. A budapestieknek sem kell lemondaniuk a kertről, sok kerületben vannak családi házak, igaz, messze a belvárostól, és sokáig tarthat beérni, de valószínűleg megéri. Akkor érdemes családi házba költözni, ha képesek vagyunk folyamatosan rendben tartani a környezetet, mert egy elhanyagolt ház és kert nagyon nem fest szépen.
Ha lakás vagy ház vásárláson törjük a fejünket, mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy mit nyerhetünk egy kertes házzal.
Építkezéssel kapcsolatos okosságokat itt talál: http://www.panghybau.hu

Hasonló bejegyzések