Az online számlázó programok egyre elterjedtebbek, ez nem is csoda, hiszen jelenleg a vállalkozások felé kiállított számlákat kötelező módon online fel kell tölteni. Ezért sokan már nem írnak papír alapú számlát, hanem egyből az online számlázót használják.

És a felhasználók száma egyre csak növekedni fog, mivel 2021-től már nem csak a vállalkozók felé kiállított számlát kell online, azonnal a NAV rendelkezésére bocsájtani, hanem az összes számlát, még a magán személyeknek írottakat is. Sokan a NAV online számlázó programját használják, de létezik számos más lehetőség is.

Ez persze a könyvelőknek okoz plusz feladatot, mert némelyik program nem szinkronizálható könyvelő programokkal, bankokkal, vagyis nem épp könyvelőbarát megoldás. A Billingo ezzel szemben nemcsak a vállalkozókra gondolt, hanem a könyvelőkre is, és számos olyan szolgáltatást vezetett be, ami kifejezetten könyvelőbarát megoldás.

Megkönnyíti az adategyeztetést és az adatrögzítést, amivel rengeteg időt lehet megspórolni. A Billingo lehetőséget nyújt a kipróbálásra is egy Demo verzió segítségével, ráadásul ingyenes a regisztráció.

Hogyan könnyítheti meg a könyvelők munkáját egy számlázó program? 

Az online számlázó programok nagyon hasznosak, mivel elektronikus formában tárolják az adatokat, csökkentik a papír alapú számlák mennyiségét, és elvileg könnyebb őket tárolni, a könyvelők részére bocsájtani.

Igen ám, de sajnos annyi féle program van már, amivel a könyvelő szoftverek nem tudnak lépést tartani, és nem mindegyikkel kompatibilisek. A Billingo Könyvelő asszisztense egyrészt számlázó program, másrészt könyvelési szoftver, mely a legtöbb szoftverrel szemben minden könyvelőnek ingyenes.

Ennek segítségével az ügyfeleik Billingo fiókjához hozzáférhetnek, és egyre több könyvelő és számlázó programmal lehet szinkronizálni. A Billingo Könyvelő asszisztens össze lehet kötni a NAV számlázójával, ennek köszönhetően pedig megkönnyíti a NAV felé az adatszolgáltatást.

Ezen túl persze még számos más szolgáltatás van, melyeket kifejezetten könyvelőknek fejlesztettek ki, hogy megkönnyítsék a munkájukat.

Hasonló bejegyzések