Biztosan mindenki volt már olyan élethelyzetben, hogy irigy, vagy féltékeny volt valakire. Vagy sikerei, vagy kinézete miatt, vagy éppen azért, mert neki sikerült megtalálni a boldogságot, míg nekünk nem.

Hiába próbáljuk meg megtalálni az igazit, folyamatosan csak rosszabbnál rosszabb kapcsolatokba ugrunk bele, míg az az illető, aki egyáltalán nem akart komoly kapcsolatot, már boldog párkapcsolatban él. Az efféle irigységgel, és az ezzel együtt járó rosszindulatot talán senki számára nem is kell bemutatnom. De vigyázz! Előfordulhat, hogy pont ez a dolog akadályoz meg valójában abban hogy te is megtaláld a nagy Ő-t!

Mit jelent hogy azt kapunk, amit adunk?

Sokan hisznek manapság a karma erejében, miszerint pontosan azt kapjuk vissza, amit mi adunk másoknak. Mások is úgy fognak velünk viselkedni, ahogy mi viselkedünk velük, és hogy minden, amit mi sugárzunk más felé, mihozzánk fog visszacsapódni egy idő után. Ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük a karmikus kapcsolatok lényegét, fontos róla tudnunk néhány dolgot.

Tippek az ágyban: megnézem

Buddha szerint a karma egyáltalán nem egyenlő a sorssal, egyszerűen csak a szándékos tetteink életünk során visszatérnek majd hozzánk, és így valójában az, hogy másokkal hogyan viselkedünk, tudja befolyásolni az életünket, a boldogságunkat, és a szerencsénket.

Azokkal az emberekkel állunk karmikus kapcsolatban, akikről már az első találkozáskor érzünk valami erős köteléket, egyszerűen olyan, mintha már évek óta ismernénk őt. Ha a kicsinyes egónkat ilyenkor képesek vagyunk teljesen elengedni, akkor a karmikus kapcsolatok, egy olyan értékes, spirituális ajándékot tudnak adni nekünk, mely elvezet bennünket az örök boldogsághoz.

Ha tehát a karmikus társunknak fájdalmat okozunk, akkor Buddha szerint előbb vagy utóbb ezt a fájdalmat többszörösen fogjuk mi magunk visszakapni. Ez pedig egyszerűen addig fog ismétlődni, míg nem tanulunk belőle, és nem fogunk tudatosan odafigyelni arra, hogy ne ártsunk másoknak, és ne legyünk rosszindulatúak.

Kerülni kell a rosszindulatot, és az irigységet

Teljesen felesleges dolog a boldog párkapcsolatban lévőket rossz szemmel nézni, és irigykedni rájuk. Az irigység, és a keserű lelki állapotban könnyen megtörténhet az, hogy hiába keressük, kutatjuk az igazit, egyszerűen nem lép be az életünkbe. Ha rosszat kívánunk másoknak, akkor tartsuk észben, hogy saját magunknak fogunk fájdalmat okozni.

A harag, az önzőség és a féltékenység pedig soha, semmilyen módon nem tudja szolgálni a spirituális feltöltésünket. Fontos, hogy elkerüljük a negatív gondolatokat, és a gyűlölködést is, és amikor csak lehet, próbáljunk pozitívan állni a történtekhez. Még akkor is, ha egy csalódott helyzetben vagyunk. Egy fájdalmas szakítás esetén sajnos a bennünk fortyogó düh, és csalódottság olyan dolgokat hozhat ki belőlünk, melyre valószínűleg később nem leszünk büszkék.

Szakíts kedvesen, légy megértő a másik féllel, így elérheted azt, hogy a következő kapcsolatod során neked se okozzanak nagy fájdalmat, és téged se alázzanak majd meg.

Hasonló bejegyzések