Míg régebben a hátitáskák, hátizsákok az iskolások és kirándulók alapkellékei voltak, valamint felnőtt nőnek eszébe sem jutott volna a használata, addig az utóbbi években különböző anyagokból, mintákkal, formai kialakítással minden stílus divatjába berobbant.

http://fullfashion.hu

Az utcán még találkozni lehet a kistáskáját könyökhajlatban lóbáló lányokkal, de sokkal többen hátukon vagy félvállra akasztva hordják magukkal szükséges holmijaikat, méghozzá hátitáskában.
Attól függetlenül, hogy a női divat alapkellékévé nőtte ki magát és a divatnak ma alapjellemzője a rugalmasság, nem mindegy, milyen hátitáskát viselsz és pláne nem mindegy, hogyan, mihez, mikor. Fontos, hogy kísérletezz bátran és ne félj az extrémnek tűnő daraboktól, mert egyszerű öltözékkel azok sem lesznek túl harsányak.
Szerencsére a választék hatalmas. Nem csupán a fast fashion üzletek táskatartói roskadoznak a különféle hátizsákok, hátitáskák és gymtáskák (tornazsákok) alatt, de a nagyobb márkák, sőt, a luxusmárkák is piacra dobták saját darabjaikat. Egy egy divatdiktátor nagymárka odáig is elment, hogy különleges formájú, csak őrá jellemző megjelenésű hátitáskákkal ismét a divat előtt járjon egy lépéssel és alakítsa azt. Na jó, ez inkább a múlt évre volt igaz, mert ma egy négyzet alakú pakolós vagy női kézitáska esetleg geometriai forma a háton egyáltalán nem meglepő, sőt hipszter körökben és divatos körökben is alapvetőnek számít.

Mihez milyen hátitáska illik?

Kezdjük a legáltalánosabb utcai viseletekkel, melyek egyszerű – üzleties, elegáns megjelenést nem megkövetelő – munkahelyeken, az utcán, egy laza séta vagy beülős kávézás alkalmával alkotják outfitünket. Ehhez tulajdonképpen szinte minden ma divatos hátitáska passzolhat. Arra azért figyeljünk, hogy hátitáskánk ne keltsen iskolatáska vagy kirándulós túrahátizsák, esetleg edzőterembe menős, sportcipőt rejtő hatást. Fontos, hogy ha sportosabban öltözünk, akkor is cipelhetünk magunkkal egy szép vonalvezetésű, egyszerű, elegánsak mondható fekete vagy fehér, esetleg színes darabot, de amennyiben csinosak vagyunk, inkább nőies darabokat válogattunk össze adott napra, kerüljük a vászon hátitáskákat, és a túl sportos darabokat. Az sem szerencsés, ha egy magassarkús öltözékhez valamely sportszergyártó jól látható emblémájával ellátott táskákát biggyesszük a hátunkra vagy félvállra, mert megtöri megjelenésünk stílusbeli egységét.
A ma divatos, élénk, feltűnő színű, anyagú hátitáskák nagyon jól passzolnak az egyszerű, farmernadrág vagy egyszínű vászonnadrág és trikó kombinációhoz. Egyszerű öltözékünket feldobhatjuk velük, mégsem lesz összképünk túl harsány, hiszen egyetlen „ordító” kiegészítőnk van és az is a ma egyik legnagyobb divatjának része. A metálfényű (főleg ezüst, sárga, kék, lila és rózsaszín) hátitáskák általában a színükön kívül nem hoznak semmi más rikítót, sem mintában, sem csatjukat, pántjukat tekintve. Ezek még a nőies, például ceruzaszoknyás csini topos megjelenéshez is jól passzíthatók, főleg, ha csak egyik vállunkon cipeljünk őket.
A sportcipő ma nagyon divatos és nőies, viselhetjük szinte bármivel, így a sportos hátitáskák „legalizálhatók” egy jó kis utcai sportcipővel. Nyilvánvalóan kell valami vezérfonal az öltözékünk összeállításához. lehet az egy szín, egy stílus, lehet a cipőnk a kiindulópont, de akár egy új hajviselet is megadhatja a kezdő hangulatot. Fontos, hogy a hátitáskánk passzoljon az összképbe. Ha a stílust már megtaláltuk, szűkítsük a kört anyag szerint. A friss, divatos, csini öltözékhez egy természetjáró, bioboltban vásárló, környezettudatosságot reklámozó vászontáska nem jó ötlet, ahogy a sportos, hegyremenős fajta sem, a tornazsákról nem is beszélve (ebben lehetnek kivételek, mikor a tornazsák mintája, anyaga pont az adott, egyedi stílus koronájaként ad hozzá az outfithez).
Egy ilyen öltözékhez bőt, műbőr, esetleg lakk vagy egyéb műanyag hátitáska passzol, méghozzá a nem hátizsák fazonú darabok közül. A legideálisabbak azon darabok, melyek csatjai eldugottan ülnek a fül alatt, a táska megjelenése egységes és semmit sem sugall a sportolásból vagy iskolába járásból. Azok az átalakítható darabok, melyek több füllel rendelkezve a hátitáska szerepen kívül válltáska és kézitáska szerepet is felvállalhatnak, kitűnő választásnak bizonyulnak.
Szekrényünkben mindenképpen találjunk helyet egy csini és/vagy elegáns fekete hátitáskának, egy színes darabnak, egy feltűnőnek és jó, ha van gymtáskánk is, hiszen egy limonádézgatós séta sportcipőben, rövidnadrágban épp indokolja ennek viselését.
A nőies, púderes színekről se feledkezzünk meg. Ezek akár egy finom magassarkúval, csipkés felsőrésszel ellátott nyáriruhával is kitűnő választásnak bizonyulnak, és extra nőiesek tudnak lenni.

Hasonló bejegyzések