A kanapé vagy ülőgarnitúra a nappali egyik legfontosabb berendezése, éppen ezét helyez rá nagy hangsúlyt a bútorgyártás. A bútoripar egyik legjelentősebb terméke az ülőbútor, mégpedig konkrétan a kárpitozott, nappalikat díszítő kanapé, kanapé és fotel kombináció vagy a ma oly népszerű L-alakú vagy U-alakú és újabban absztrakt alakokba összeállítható kanapé.
Akkora a választék mind stílusban, mind formában, mind méretben és funkciókban, valamint kárpitozásban, hogy olykor nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet. Segítünk.

A felhasználás helye – kanapéméret

Hol, mekkora helyiségben kívánod elhelyezni az újdonsült ülőgarnitúrát? Mit szeretnél még bepakolni az adott helyiségbe és mekkora helyre van szükséged a közlekedéshez vagy otthoni tornához, bármihez? Ha ezekre tudod a választ, nem fogsz sokkal nagyobb kanapét választani, mint amekkora ideális lenne. Mérj és gondolkodj előre, ez a titok nyitja!

Merre nézzenek a kanapén ülők?

Vannak jobbos és balos kanapék is, de sok ezek közül átalakítható. Ha úgy szeretnéd elhelyezni, hogy az ülőalkalmatosság háta vagy oldalsó része nem fal mellé kerül, csak olyan típusok között nézelődj, melyek kárpitozott háttal rendelkeznek. Ha gyakran rendezed át a belső tereidet, akkor is érdemes ilyen kanapét választani, mert nem tudhatod, hogy mikor állítod a szoba közepére inkább. Hagyd meg magadnak a lehetőségeket. Ha térelválasztó funkciót is be fog tölteni a kanapé, szintén egyértelmű, hogy kárpitozott támlára van szükség.

Mennyi ülőfelületre van szükséged?

Ha viszonylag kevesen használjátok a kanapét, akkor elegendő egy kisebb darabot beszerezni. Amennyiben hosszú távra tervezel és családot alapítanál vagy sokszor jönnek át barátok és nagy a nyüzsgés a nappalidban, akkor a ma oly divatos L vagy U alakú kanapék közül, vagy pedig a több kanapéból álló összeállítások közül válassz. Ha van elég helyed, akkor a több fotel bepakolás is megoldott, ilyen esetben kreativitásod dönt.

Egyszobás a lakás vagy sokszor jár nálad vendég?

Ággyá alakítható vagy eleve nagy, széles ülőfelülettel rendelkező kanapék között válogass! Egy kis lakásba kitűnő megoldás az ágyazható kanapé, ha nem kell helyet szorítani az ágynak, de kényelmes alvást biztosítanál magadnak. Ha nincs vendégszobád, akkor is kitűnő, ha a vendégnek nem a földön vagy magad mellett kell helyet kínálnod.

A lakás többi része

Hasonló bejegyzések