Egy költözés minden esetben nagy változást jelent az ember számára, és az egész procedúra nem kis munkával jár. Mindent, ami az eddigi életünkhöz tartozott, becsomagolni, majd úgy elszállítani az egyik ingatlanból a másikba, hogy semmi ne törjön el, vagy sérüljön meg, nem egyszerű feladat.

Amellett, hogy a pakolás eleve egy fárasztó munka, még sok időt is igénybe vesz, az emberek pedig általában a költözést nagyon szeretnék gyorsan letudni. Nézzük, mik azok az apró tippek, és trükkök, mellyel stressz, és probléma mentes lesz a költözés.

Tippek a gyors költözéshez

  • Bár az emberek nagy része először úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges dolgai, sokan költözés során döbbennek csak rá arra, hogy mégis mennyi holmit összegyűjtöttek az elmúlt évek során. Emiatt mindenképpen érdemes a költözést egy alapos szelektálással kezdeni, mely során minden holmitól megválhatunk, amely nekünk már nem kell.
  • Ha a költözés során meg akarjuk úszni a cipekedést, a legjobb, ha egy megbízható cégre bízzuk a holmijaink elszállítását. Egy megbízható költöztetőcég valóban figyelni fog a tárgyaink, és a bútoraink épségére, és magát a költöztetést is sokkal gyorsabban fogják lebonyolítani, mint mi magunk.
  • Amikor nekiállunk mindent dobozokba pakolni nagyon fontos, hogy erős, jó minőséggel rendelkező dobozokat szerezzünk be, melyek bírni fogják a strapát még akkor is, ha azokat rendesen megpakoljuk. Ha pénzt szeretnénk spórolni, akkor érdemes lehet különböző csoportokban érdeklődni, hátha valaki éppen nemrégiben költözött, és a visszamaradt dobozaitól meg szeretne szabadulni, de fontos, hogy a költözéshez használt dobozok kellő vastagsággal rendelkezzenek. A dobozokat pedig mindenképpen címkézzük fel, így előre meg fogjuk tudni könnyíteni a dolgunkat a kipakolásnál.
  • Lényeges lehet még az is, hogy a költöztetőcég teherautója minél közelebb tudjon megállni a lakáshoz, a házhoz, vagy a lépcsőházhoz. Így ugyanis a költöztetőknek sem kell több métert gyalogolniuk pluszban az utcán a dobozokkal, bútorokkal, vagy éppen háztartási gépekkel.

Hasonló bejegyzések