Amikor munkakeresésre kerül a sor, a legtöbbeknek van valamilyen elképzelése arról, hogy mit is szeretne csinálni. Függetlenül attól, hogy a végzettségünknek megfelelően akarunk-e elhelyezkedni, vagy eszünk ágában sincs a szakmánkban dolgozni, érdemes szem előtt tartanunk azt, hogy mit is szeretnénk csinálni.
Csak olyan állásokra jelentkezzünk, melyekben el tudjuk képzelni magunkat, mert ebben az esetben akkor is élvezni fogjuk a munkánkat, ha egyébként a légkör nem kifejezetten ideális számunkra.

Határozzuk meg magunkat!

Az első lépés, hogy meghatározzuk, kik is vagyunk valójában és mit szeretnénk csinálni. Ha már van egy végzettségünk és annak megfelelően szeretnénk elhelyezkedni, valamivel könnyebb a dolgunk, hiszen csak azt kell eldöntenünk, milyen beosztásban, milyen munkarendben, milyen légkörben dolgoznánk szívesen. A mai világban a nagymértékű munkanélküliség miatt hajlamosak vagyunk az első munkát elfogadni, ami az utunkba kerül.
Tanuljuk meg, hogy mondhatunk nemet. Egy rossz munkahelyi légkör vagy egy olyan beosztás, ami a lehető legtávolabb áll tőlünk, komoly problémákat okozhat, hosszú távon a fizikai és pszichikai tünetekkel, így végső soron többet költünk majd a betegségünkre, mint amennyit nyerünk azon, hogy az első munkát elfogadjuk és nem keresgélünk tovább.

Kérdezzünk bátran!

Mindazokat a dolgokat, amik számunkra a mindennapi életben fontosak, tartsuk szem előtt – kérdezzünk rá bátran az állásinterjú végén! Mindegy, hogy a reggeli egy órával későbbi kezdés lehetősége vagy éppen az a fontos számunkra, hogy kisgyermekes és épp ezért velünk is megértő munkatársakkal dolgozzunk együtt, ne féljünk rákérdezni.

Hasonló bejegyzések