A február egy kritikus időszak a tél szempontjából, ugyanis már nagyon szeretnénk, ha elillanna a rossz idő, de arra sajnos még várni kell. Sokan hajlamosak ilyenkor alul öltözni, és jól megfáznak. Íme, néhány öltözködéssel kapcsolatos tanács!
Februárban már nagyon szeretnénk, ha az idő jobbra fordulna, de ez általában nem szokott megtörténni. Bár idén-tavaly viszonylag enyhe telünk volt, a hó csak januárban érkezett meg az országba, nem valószínű, hogy túlságosan jó februári idő vár ránk.

Cipőmustra

A jobb napokon is kerüljük el a vékony talpú cipőket, hagyjuk a szekrényben a sportcipőket, félcipőket, és eszünkbe ne jusson balerinát viselni. Ha fagyok vannak, villámgyorsan felfázhatunk alulról, és akkor hónapokig kúrálhatjuk magunkat. Ha nagy a hó, ciki vagy nem ciki, vegyük fel a hótaposót. Csizmafronton is válogassunk óvatosan, hanyagoljuk a jegyes időben a magassarkú vagy tűsarkú darabokat. Gyerkőcökre is vastag talpú cipőket adjunk, alá pedig vehetnek vastag, bolyhos zoknit mind a felnőttek, mind a gyermekek.

Ruházat februárban

Lehetőleg vastag nadrágot viseljünk, ez lehet farmer, kord, vagy bármilyen, nem lenge anyag. Ha kevés van ezekből, és nem akarunk költeni, akkor vastag harisnyát húzzunk alájuk. Egyre divatosabbá válnak a derékmelegítők, a hölgyeknek érdemes lehet egyet beszerezni. Legyen natúr színe, és akkor minden alá fel lehet venni. Ha a vékony pólókra esküszünk, akkor többet vegyünk magunkra, vagy vastagabb pulóvert. Amennyiben fázósak vagyunk, döntsünk a garbók mellett!

És ami felette van…

A hölgyek szeretnek rövid kabátokat hordani, amelyekből látszik az alakjuk. Ez jó megoldás lehet tavasszal vagy kora ősszel, de semmiképp sem télen. Februárban ráadásul sokszor csalóka az időjárás, ne tegyük félre a télikabátot! Sapka, sál kötelező, ma már lehet mókás fülvédőket is kapni. A kesztyűt se hanyagoljuk el, és jó, ha nem csak kézvédő, ujjat nem takaró divatos darabot húzunk magunkra.

Hasonló bejegyzések