Fontos, hogy azoknak az ingatlanoknak a védelmével is foglalkozzunk, amelyeket csak időszakosan használunk. A hétvégi házak és a nyaralók folyamatos veszélynek vannak kitéve, főleg, ha a közelben ólálkodó betörők tudják, hogy jó ideje senki sem járt a ház környékén.

Nem véletlen, hogy nagyon fontos rendesen megtervezni és megszervezni az épület védelmét, külön figyelmet fordítva a vagyonbiztonságra.

Mivel a legtöbb tulajdonos csak a nyári hónapok alatt tartózkodik a közelben, megnő az esélye a betöréseknek, hiszen különösebb kockázat nélkül tudnak belógni. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a bűncselekmény és annak a felfedezése között reálisan sok idő szokott eltelni, ami megnehezíti a rendőrök feladatát, és úgymond bottal üthetik a nyomukat, ezt pedig az emberek is tudják.

Biztos tippek a betörés ellen

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betörések főleg a nyílászárókon keresztül történnek, tehát a bejárati és a hátsó ajtón, az erkélyajtókon és sokszor az ablakokon. Ezeknek a megelőzésére javasolt a rács felszerelése, mivel ez megnehezíti a dolgukat, és a lebukás veszélye is lényegesen nagyobb lesz. Az is jó, ha az ajtóba hengerzárbetéteket teszünk, amik kivédik a zár feltörését.

Nagyon fontos odafigyelni a különböző természeti adottságokra is. A sűrű tujakerítés jól jöhet a kíváncsiskodó szomszédok ellen, azonban a rossz szándékú embereket is jobban takarja. Az is jó, ha figyelünk az automatikusan kapcsolódó világításra, hogy az év minden napján legalább a frászt hozza a betolakodóra.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes kamerával, megfelelő riasztóval és távfelügyelettel védeni az épületet, ami néhány esetben összeköttetésben lehet a rendőrséggel. A hétvégi házakban jelentős anyagi javak lehetnek, így mindenképpen érdemes a biztonságra áldozni.

Ami most költségnek tűnik, az később biztosan megtérül majd, és a biztosítónak sem lesz mindegy, hogy milyen könnyű volt bejutni a házba. Ha pedig megtehetjük, akkor mindenképpen látogassuk rendszeresen a nyaralókat, mert a folyamatos mozgás még nagyobb biztonságot jelent.

Hasonló bejegyzések