Manapság nem egyszerű ismerkedni, főleg nem egy bizonyos kor felett. Az ember azonban társas lény, nem csoda hát, hogy senki sem szeretne egyedül megöregedni. A legegyszerűbb módja a társkeresésnek, ha az internetet használjuk. Ha óvatosak vagyunk, akkor nem érhetnek minket csalódások.

Párkeresés online

Sajnos nem mindenkinek jön össze a való életben a pár, ilyenkor szükséges egyéb trükkökhöz folyamodni. A nyomtatott sajtóban még láthatunk hirdetéseket, amelyek jeligések, vagy telefonszámosak, de ezeket általában inkább az idősebb generáció tagjai preferálják. Lehet eljárni edzőterembe, csoportokba, de néha magunknak kell a kezünkbe venni az irányítást.

Online társkereső oldalak

Manapság rengeteg társkereső portál van, rengeteg specifikus témájú, így mindenki megtalálhatja a hasonló érdeklődésű személyek társaságát. Sajnos a regisztráció, de még a szolgáltatásért való fizetség sem garancia arra, hogy meg fogjuk találni életünk párját. Nem feltétlenül érdemes fizetni egy regisztrációért, amikor egy csomó oldalon ingyen is lehetünk. A lényeg az, hogy adatlapunk olyan legyen, amilyenek valójában vagyunk: ha laza kapcsolatra vágyunk, ne ámítsunk senkit, és ne verjük át a potenciális jelentkezőket tíz évvel ezelőtti képpel sem. Túlságosan beszédesek se legyünk, ne írjuk ki címünket, telefonszámunkat, egyéb személyes adatunkat a világhálóra, sosem lehet tudni, hogy ki, mikor él vissza vele.

Hirdetések

Sajnos a hirdetések személytelenek, sokszor csak pár mondatosak. Lehet persze ismerkedni fórumokon, rovatokban, de nagyon nem egyszerű dolog ez. A sokszor kép nélküli, rövid üzeneteken túl már csak a jeligés, emeltdíjas SMS-ek rosszabbak: nem tudjuk felmérni az embereket pár 160 karakteres üzenetből, és ha nem adja meg valaki a számát (és miért tenné két SMS után?), akkor a gatyánk rámehet a rövid szöveges üzenetekre. Ha mégis ilyen módokon akarunk ismerkedni, akkor jó, ha kitalálunk valami frappáns, szembeszökő szöveget, hogy megtalálhassanak a jelentkezők. Ha elveszik a hirdetésünk az áradatban, sosem mosolyog ránk a szerencse.

Okosmobil és társai

Rengeteg okostelefon lapul a zsebekben, nem meglepő, ha hódítanak az appok. Manapság már az embereknek a hosszú lélegzetvételű levelektől is elment a kedve, sokan előnyben részesítik a gyors megoldásokat, mint például a Tinder nevű alkalmazást, ahol egyből lehet voksolni a kép feltöltőjére. Itt az első benyomás számít, rengeteg képen végigmehet az ember – fájdalom különösebben nincs, hiszen az applikáció azokkal hoz össze, akivel kölcsönösen bejöttök egymásnak. Ez tényleg egy villámgyors és instant megoldás azoknak, akik nem akarnak a hagyományos randioldalak felületén keresgélni és hosszas levelezésekbe bocsátkozni.

Hasonló bejegyzések