Rengetegen végeznek szellemi munkát, és szinte oda vannak láncolva a számítógépük elé heti negyven órára. Nem is beszélve arról, hogy ezt a szokásukat otthon is megtartják, így tulajdonképpen az egész napjukat „átülik”. Íme, néhány tipp, hogy minél jobban aludjunk, és jól teljen a nappalunk is!

Munkában

Bizonyára nem vet meg minket senki, ha óránként tartunk egy kis átmozgató szünetet. Lehetőleg ne csak a mosdóig jussunk el, hanem használjuk ki a szünet minden egyes másodpercét, hogy aztán újra belevethessük magunkat a munkába. Ülve is tudunk végezni lazító gyakorlatokat – ezek ugyan nem mozgatják át a testet teljesen, de legalább egy kicsit felfrissítenek bennünket. Lábkörzéseket, fejmasszírozást, fejkörzést a széken ülve is csinálhatunk, lehet, hogy észre sem veszik a többiek.

Munka előtt/után

Jó, ha esténként nem rogyunk le a tévé vagy a számítógép elé, és az sem normális, ha fotelban alszunk el a pihe-puha ágy helyett. Hetente legalább kétszer-háromszor járjunk el sportolni. Ez teljesen mindegy, hogy egy kis futás, vagy focizás a haverokkal, a lényeg, hogy kapcsolódjunk ki, és mozgassuk át a testrészeinket. Ha tehetjük, akkor gyalogoljunk vagy biciklizzünk haza. Természetesen nem mindenki teheti meg, hogy elhagyja az autót, de ha nem dolgozunk a világ végén, akkor nyugodtan menjük gyalog. Természetesen ez időbe telik, de valamit valamiért.

Éjszaka

Nagyon nem mindegy, hogy mennyit és min alszunk. Hiába a nyolc óra alvás, ha kifacsarodva fekszünk, de egy jó matracon is kevés a négy óra szunyókálás. Az ágy sarkalatos pont, ha rosszul választjuk meg, akkor csak a baj van vele. Még a keretnél is fontosabb az ágybetét, erre soha ne sajnáljuk a pénzt, mert az egészségünk bánhatja.

Hasonló bejegyzések