A merevedési zavar olyan téma, amely bár emberek millióit érinti (a 40 és 70 év közötti férfiak több mint 50%-át), társadalmunkban még mindig tabu. A legtöbb férfi, aki ebben szenved, inkább titokban tartja, a szégyen és a frusztráció miatt kerüli a szexuális kapcsolatokat.

Az igazság az, hogy a merevedési zavarokért nem lehet senkit sem hibáztatni, de van egy felelős személy. Azok a férfiak, akik ebben a diszfunkcióban szenvednek, felelősek, mert rajtuk múlik, hogy meghozzák-e a döntést, hogy szakemberhez forduljanak a probléma megoldása érdekében. De előtte romboljunk le pár hazugságot.

A merevedési zavar csak pszichológiai tényezők miatt van

Sokan úgy vélik, hogy a merevedési zavar a személyes bizonytalanság, az idegesség vagy a kudarctól való félelem okozta szorongás következménye.

Igaz, hogy a pszichológiai tényezők szerepet játszanak abban, hogy sikerül-e erekciót elérni vagy sem, de az igazság az, hogy a merevedési zavarok 90%-át organikus (fizikai) tényezők okozzák, mint például a rossz vérkeringés, szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, alkoholizmus, dohányzás, drogfogyasztás, idegrendszeri betegségek, gyógyszeres kezelés stb.

A merevedési zavar az idősek baja

Széles körben elterjedt az a nézet, hogy csak az idősebbek szenvednek ilyen típusú problémától, de az igazság az, hogy egyre több fiatalnak vannak merevedési problémái.

Az egyik fő ok, amely a fiatalok körében előforduló merevedési zavarok hátterében állhat, a hamisított gyógyszerek használata. Amellett, hogy a legtöbbször hatástalanok, súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a felhasználónak.

Nincs gyógymód a merevedési zavarra

Mekkora tévedés! Az igazság az, hogy manapság számos kezelés létezik a merevedési zavarok leküzdésére, illetve különböző készítményekkel is orvosolható.

A merevedési zavar a szexuális vágy elvesztése

A merevedési zavar nem feltétlenül jelenti azt, hogy a férfinak nincs szexuális étvágya. Ezek azonban kapcsolódhatnak egymáshoz. A merevedési zavar egyik következménye lehet a szex iránti érdeklődés elvesztése a frusztráció és a kudarctól való félelem okozta szorongás miatt.

Hasonló bejegyzések