Az internet világának egyik legnagyobb fejedelme a Google, ezt mindannyian jól tudjuk. Ha csak böngészgetünk, vásárolni szeretnénk, egy-egy helyet megtalálni, vagy bármire rákeresni, esetleg idegen nyelvről fordítani, háromból kétszer biztosan a Barátunkat szólítjuk. Így van ez akkor is, ha last minute nyaralásra szántuk el magunkat; ebben az esetben azonban nagy eséllyel Görögországot fogjuk idén választani. Miért?

Gazdaságsegítő program

A Google egy nem kicsi kampányra szánta el magát, méghozzá az egzotikus Görögország mellett. Tulajdonképpen egy olyan célja van, amit nyilvánosságra hozott, ez pedig nem más, mint elérni a minél magasabb nyaraló-számot. Szeretné, ha az ottani helyi turizmus jobban felpörögne, ami élénkítené Görögország gazdaságát. A technikai háttere tökéletes és adott, ezt kihasználva indította útjára az új kampányt.

Nem érdek nélkül való

Természetesen a webóriás nem önzetlenül teszi a dolgát, hiszen ehhez az egyébként építő jellegű, gazdaságot nagymértékben felpezsdítő mutatványhoz érdeke is fűződik. Érdemes tudnunk – amennyiben természetesen eddig még nem találkoztunk vele -, hogy az elmúlt néhány évben sajnos elég sok témában támadták a görögöket más országok, javarészt Európa szerte. Feltételezhető azonban, hogy egy ilyen programot az összes ország nagyon szívesen fogadna, sőt mi több, támogatná is. Így működik ez Görögország esetében is, akiről pedig jól tudjuk: körülbelül egy évtizeddel ezelőtt sokkal jobb gazdasági helyzetben volt. A szakemberek statisztikái szerint Görögország turizmusa az állam gazdaságának több, mint 15 %-át adja, és ha sikerülne a turistaszezont meghosszabbítani, akkor vélhetőleg majdnem 5 %-kal javulna az ottani gazdaság, és több, mint 100 000 új álláslehetőséget is teremtene egyúttal.

Minél többen használják a Google-t…

Ezen felül pedig a kampány más kiváló lehetőségeket is rejteget a Google számára: hiszen minél többen használják a webóriást az úti cél kiválasztásához, vagy éppenséggel a helyi látnivalók, nevezetességek felkutatására, neki annál több és több alkalma nyílik hirdetések megjelenítésére.

Hasonló bejegyzések