Egyre divatosabbak a színes falak otthonainkban, a bevásárlóközpontokban, fodrász szalonokban, és lehetne sorolni, hogy mely helyiségeket igyekeznek egyre vidámabbá, és divatosabbá varázsolni. Ha szeretett autónkra gondolunk, akkor viszont még mindig a hagyományos szürkét látjuk garázsainkba lépve. Pedig ott is dukál egy-egy szép, pasztell, vagy élénk árnyalat, és máris nagyobb örömmel lépünk be a helyiségbe!

Izgalmas színek kopásállóan

Ahogy a technológia fejlődik, a trendek egymást követik megállás nélkül, és az emberek igényei nőnek, úgy a piac is ehhez kényszerül alkalmazkodni; folyamatosak a fejlesztések. Így van ez akkor is, ha szeretnénk színes padlót a kocsink tárolójába. Itt azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyire kopásálló a festék, amelyet bevonatként használunk, hiszen a ki-be állás miatt folyamatosan igénybe van véve a felület. Szerencsére ezzel a fejlesztők is tisztában vannak, és ma már a piacon találunk olyan festéket is a boltok polcain, amely kifejezetten erre alkalmas: számtalan árnyalatú, kopásálló festék. Ezt bizony bátran beszerezhetjük, a kínálat nagyon bőséges, és kedvünkre válogathatunk a kedvenc árnyalataink között; akár szeretett autónk színéhez igazodva is.

Én is elvégezhetem?

A szakemberek sokszor sajnos igen borsos áron dolgoznak, és adott esetben egy családi költségvetést átnézve az is előfordulhat, hogy megfizethetetlennek bizonyulnak. No de ekkor sincs okunk a csüggedésre, hiszen néhány aranyszabályt betartva könnyedén elvégezhetjük mi is munkálatokat. Első sorban az a legfontosabb, hogy házi parkolónk padlózatát előkészítésük, már ami a felületét illeti. Ez rendkívül egyszerű, de igen fontos ahhoz, hogy a bevonat majd esztétikus és tartós is legyen. Egyszerű csiszolást kell csak végeznünk a beton tetején, és minden rosszul tapadó, lazább részt távolítsunk el. Profi csiszológépünket bátran előkaphatjuk, de a kézi szerszámok is tökéletesen megteszik. A csiszolás végeztével a szennyeződéseket alaposan le kell söpörni, és nagyon hasznos, ha az egész felületet utána le is porszívózzuk.

Jöhet a festés!

Ha ezzel elkészültünk, és garázsunk kapuját kinyitva úgy látjuk, készen áll minden az alkotáshoz, akkor uccu neki! Kenjük fel a festéket először egy rétegben, majd ezt követően 24 órán belül vigyük fel a második réteget is. Ha ez is elkészült, akkor a következő 24 óra elteltével máris begurulhatunk újdonsült garázsunkba, és hosszú távon élvezhetjük a hangulatot!

Hasonló bejegyzések