Sokan úgy gondolják, nincs igazi barátság férfi és nő között, legfeljebb akkor, ha az egyik fél a saját neméhez vonzódik. Erre azonban számtalan jó baráti, haveri viszony férfi és nő között rácáfol. Ha a felek semmit nem éreznek egymás iránt, csak baráti viszonyt, akkor nincs gond, de mi van akkor, ha az érzések megváltoznak?

Igaz barátság

Különleges dolog egy életen át tartó barátság férfi és nő között úgy, hogy soha, semmilyen intim kapcsolat nem volt kettejük között. Elképzelhető, hogy hol egyikük, hol a másik kicsit szerelmes volt, de nem engedett az érzéseinek, és inkább a barátságot választotta a bizonytalan szerelmi kapcsolat helyett.
Soha ne áldozzunk fel életre szóló barátságot, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a barátunk az életre szóló szerelmünk. Egy ilyen speciális barátságot nem fog túlélni egy szakítás, úgyhogy csak akkor érdemes belevágni, ha mindketten sziklaszilárdan hisznek abban, hogy a másik fél az igazi. Bizonytalanság, hirtelen fellángolás miatt inkább ne adjunk fel semmit, a legjobb, ha nem is szólunk a barátunknak. Gondoljuk végig, hogy ez most milyen időszak az életünkben: túl magányosak vagyunk? Szakítottak velünk?

  • Magyarország piacvezető társkeresője: love.hu (katt)

Mindenképpen gondoljuk át, miért változtak meg az érzéseink, és, hogy nem egy múló fellángolásról van szó. Gondot okozhat az is, hogy elmondjuk az érzéseinket, de a barátunk nem érez hasonlóképp, ilyenkor a barátság is megszakadhat, úgyhogy jobb, ha óvatosak vagyunk. Mielőtt bármit tennénk, beszélnénk vele, vagy cselekednénk, mindenképpen várjuk pár hetet. Randizzunk másokkal, és ha hetekkel később is róla álmodozunk, nos, akkor kell elgondolkodni a továbbiakon.

Ha a haverság nem az első

Ha a kiszemelt nem igazi, évek óta tartó, netalántán gyerekkori barát, hanem egy „feláldozható” egyén, akkor is érdemes végiggondolni az érzéseinket, de nem fog nagy csapásként érni, ha azok viszonzatlanok maradnak. Természetesen haverságot sem érdemes feláldozni csak úgy, pláne, ha egy társaságba is járunk, mert onnantól kezdve ciki lesz a dolog, és tapintható a feszültség, ha nem minden megy tovább a régi kerékvágásban.
Friss haveri, baráti kapcsolatoknál még nem olyan vészes a dolog, hiszen azt szinte bármikor találhat az ember, így érdemesebb lehet nagyobb kockázatot vállalni. Ráadásul az ember egy friss ismeretség esetében nem olyan félénk és határozatlan, mintha régi barátságról van szó.
Ha bizonytalanok vagyunk, kérdezzük meg a barátaink véleményét. Az sem baj, ha puhatolózni próbálunk, hogy a havernak mennyire tetszünk. Sokan félreértik a szimpatizáló jeleket a tetszési jelekkel, így nem egyértelmű mindig, hogy valakinek tetszünk, vagy csak kedvel minket. Próbáljunk mindezekről a dolgokról megbizonyosodni, és továbblépni.

Hasonló bejegyzések