A beton felhasználása egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen a házfalakon, vagy az alapban régóta megtalálhatjuk. Padlóként is elég elterjedt, de eddig jobbára csak ipari csarnokok és gyárépületek esetében találkozhattunk vele.

A kétezres évek elején számos ipari csarnokot és gyárépületet alakítottak át loft lakásokká, ahol megtartották a beton padlózatot, ami egy egyedi, modern stílust vitt a loft lakások koncepciójába. Manapság viszont már nemcsak akkor találkozhatunk beton padlóval, ha egy régi ipari épület átalakítása után megtartják az eredeti padlózatot.

Egyre többen döntenek úgy, hogy csiszolt vagy polírozott betonpadló tetetnek a nappaliba vagy a konyhába, de előfordulhat a fürdőszobában vagy a hálóban is. Bár elsőre ridegnek tűnhet a beton használata, a klasszikus vagy a modern stílusirányzatban maximálisan beleillik, és megfelelő színekkel kombinálva igazán kellemes, otthonos hangulat alakítható ki a beton használata mellett. A tágas terekben, illetve az üvegfelületekkel kombinálva igazán különleges hatást kelt a beton hidegsége. 

Mik a betonpadló előnyei? 

A betonpadló számos előnnyel kecsegtet, és ezek közül csak az egyik a költséghatékonyság. A beton olcsó, még annak ellenére is, hogy a felületet polírozni, csiszolni kell, melyhez speciális berendezésekre van szükség. A másik hatalmas előnye, hogy nagyon strapabíró, és bár idővel kophat, de ezen a csiszolás és polírozás segíteni tud, amit végtelen számú alkalommal megtehetünk, nem úgy, mint például a parkettával vagy a laminált padlókkal, melyek felpolírozásának száma korlátozott.

Nem is gondolnánk, de a beton könnyen mintázható, így akár méreg drágának látszó kőfelületeteket is imitálhatunk vele, tehát a felhasználhatósága sem merül ki pusztán annyiban, hogy leöntjük a felületre, és készen is van. Mivel a dekor cement már a szivárvány összes színében elérhető, a betonpadló esetében sem kell a szürke színnel megelégednünk. A lehetőségeink tehát végtelenek, ami a külső megjelenést illeti. A betonpadló padlófűtéssel is kombinálható, emellett több fényt is visszaver, így az adott helyiséget kevésbé kell megvilágítani.

Hasonló bejegyzések