Az emberek túlnyomó többsége sajnos egyáltalán nincs megelégedve a saját testével. Ahogy beköszönt a nyár, és a strandszezon, egyre többen kezdenek bele különféle diétákba azzal a céllal, hogy idén jól nézzenek ki a strandon.

Az sem ritka, ha 3-5 kilogramm súlyfelesleg miatt stresszelnek, hiszen aki fogyókúrázott már életében, az tisztában van vele, hogy az utolsó 5 kilogramm feleslegtől a legnehezebb megszabadulni.

A fogyókúrás készítményeket gyakran úgy reklámozzák, hogy nagyon rövid időn belül meghozzák a hatásukat, és garantálják a látványos fogyást. Az ígéretek szerint a különböző fogyókúrás kapszulák segítenek a zsírégetésben, és szedésük mellett még éhesnek se fogjuk érezni magunkat.

Most utána jártunk annak, hogy ebből mégis mi az igazság.

Mindenképpen szükség van a fogyasztó készítményekre, ha a látványos fogyás a célunk? 

Napjainkban már roskadoznak a drogériás polcok a különböző fogyást elősegítő termékektől. Lehet az tea, étrendkiegészítő por vagy kapszula, vagy akár olaj is, melyből csak néhányat a nyelvünk alá kell csepegtetni. Bár sokan a csodát várják ezektől a termékektől, abban a dietetikusok, és az edzők is egyet értenek, hogy fogyni csak egészséges táplálkozással, és rendszeres testmozgással lehet.

Attól, hogy szedjük ezeket a fogyasztó szereket, még nem fognak leolvadni rólunk a kilók, főleg akkor, ha nem táplálkozunk egészségesen, és nem mozgunk valamit rendszeresen. A forbes.com szerint azonban igaz, hogy vannak olyan termékek, melyek elősegíthetik a fogyást, de ezek mindenképpen csak kiegészíthetik a diétánkat.

Ha valamilyen fogyókúrás készítményt el szeretnénk kezdeni szedni, mindenképpen legyünk körültekintőek, hiszen ma már sok rossz étrendkiegészítő is fellelhető a piacon. Azok a készítmények, melyek valóban érnek valamit, igazából az éhségérzetünket csökkentik, így tudjuk megállni azt, hogy két étkezés között feleslegesen nassoljunk.

Hasonló bejegyzések