Akár van tapasztalatunk az online értékesítésben, akár nincs, felejtsünk el mindent. Ahogy egyesek mondanák, újra kell tanulnunk. Az internetes értékesítésnek semmi köze az eddig ismert technikák alkalmazásához. Az internetes értékesítés inkább a gyakorlatról szól, mint az elméletről. Inkább a hibák elkövetéséről, mint arról, hogy mindent beleadunk.

Emellett sokszor el fogjuk szúrni, de ez is nagyszerű lehetőség a tanuláshoz. Ha pedig saját webshopot akarunk működtetni, akkor muszáj az összes folyamatot megélni.

Hogyan lehet online eladni?

Számos lehetőség van az online értékesítésre. Számos üzleti modell követhető… de a kérdés az: mit adjunk el az interneten, vagy hogyan adjunk el egy terméket az interneten?

Hadd adjak egy összefoglalót a legfontosabbakról, és azokról, amelyek biztosan a leginkább irányt mutathatnak. Ezek a legfontosabb és legmegbízhatóbb módjai az online értékesítésnek:

  • Reklám. Látogatókra lesz szükség ahhoz, hogy a reklám és a kattintások nyereségesek legyenek.
  • Hozz létre egy webáruházat, és értékesíts saját magad.
  • Szolgáltatások értékesítése. Számíts fel díjat egy értékes szolgáltatásért, amelyet nyújtani tudsz.
  • Hozz létre olyan infotermékeket, amelyeket el tudsz adni.
  • Használj programokat az értékesítéshez, és számolj fel jutalékot eladásonként.
  • Állíts be egy előfizetési vagy tagsági rendszert, amely havonta felszámítja ezt a díjat.

Mit adjunk el online?

Nemcsak a webshop létrehozásáról van szó, hanem arról is, hogy mit érdemes online eladni. Nem könnyű megtalálni a termékeket, úgyhogy az elején elemezzük a piacot. Próbáld megnézni, hogy milyen verseny van az interneten, és mindig olyan terméket válassz, amiért szenvedélyesen rajongsz, ami téged is motivál.

Ne árulj csavarhúzókat, ha a csavarhúzók nem a te világod, mert ha az elején nem érsz el eredményeket, akkor keményen kell dolgoznod, és ha nincs szenvedélyed, és nem szereted a terméket, amit árulsz, akkor minden nehezebb lesz. Ne feledd, hogy az online értékesítés nem könnyű.

Hasonló bejegyzések