A Linux alapú operációs rendszer fejlesztése ma a Google kezében van, nem véletlen tehát, hogy az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb operációs rendszerré nőtte ki magát az okoseszközök világában. Hatékonyságával, fejlesztéseivel és rugalmasságával csak az új Windows-alapú rendszerek képesek felvenni a versenyt, hiszen az Android fejlesztések számos szempontból messze meghaladták az Apple legújabb fejlesztéseit.

Google Play: egy áruház mindenkinek

Az Andriodos operációs rendszerekkel ellátott telefonok és táblagépek számára fejlesztett alkalmazások, játékok, programok a Google Play áruházban érhetőek el. Az applikációs áruház 2009 decemberében indult, 2014 júliusában pedig már több 1,3 millió alkalmazás volt elérhető, melyek jelentős része ingyenes, vagy korlátozott formában ingyenesen is elérhető. A legújabb alkalmazások és a legfrissebb programok többnyire ezen a platformon jelennek meg újdonságként, és iOS platformra csak később válnak elérhetővé.

Egy operációs rendszer az egyediségért

Magyarországon az Android komoly népszerűségnek örvend, ha másért nem, hát a megfizethető árak és a magyar nyelven elérhető programok száma miatt is. Nem véletlen, hogy a hazánkban megjelenő okoseszközök jelentős része Android alapú: hihetetlen rugalmassága, könnyű kezelhetősége és az alkalmazások széles köre minden felhasználó számára maximálisan kezelhető felületet és tökéletes felhasználói élményt nyújt.
A gyakorlatilag maximális testreszabhatóság óriási teret az egyéniségnek, szemben például az iOS rendszerek korlátozottságával, a bőséges alkalmazás-választék pedig olyan felhasználói szabadságot biztosít, aminek köszönhetően okoseszközeink teljes mértékben alkalmazkodnak életmódunkhoz, mindennapjainkhoz.

Hasonló bejegyzések