Sokan azt hiszik, hogy az afrodiziákumok a férfiak impotencia problémáját oldják meg, pedig a hölgyeknek ugyanúgy szükségük van a külső segítségre. Gondoljunk csak arra, hogy általában a nők szoktak veszíteni a libidójukból, azonban ezekkel a finomságokkal orvosolhatjuk a problémát.

  1. Csokoládé

A csokoládé fogyasztás nem mítosz. A benne található fenilalanin és teobromin feldobja a hangulatot és javítja a keringést. Fogyasztása közvetlenül serkenti a szerotonin, a boldogsághormon kiválasztását. A The Journal of Sexual Medicine által közzétett kutatás kifejezetten a szerotonin termelésének és a libidó növelésének hatékonyságáról beszélt.

  1. Eper

Az eper sok klasszikus szexuális játék másik főszereplője, ami pszichológiailag már az agy számára is előnyös. Emellett élettanilag gazdag cinkben, ami az egyik olyan ásványi anyag, amely leginkább segíti a szexuális vágy fenntartását.

  1. Szerecsendió

Egyes afrikai kultúrákban úgy beszélnek róla, mint a valódi “női viagráról”, Indiában pedig közvetlenül a női libidó felébresztésére szolgáló ételek egyikeként használják. Szexuális előnyei között szerepel, hogy serkenti az idegsejteket, fokozza a vérkeringést és édesíti a leheletet, ami közvetlenül befolyásolja a vonzerőt.

  1. Avokádó

Az avokádó olyan gyümölcs, amely a férfiaknál jobban növeli a szexuális vágyat, mint a nőknél, bár a benne lévő káliumnak köszönhetően nem tagadható le a pajzsmirigyhormon termelésének szabályozó képessége, amely beállítja a szexuális hormonok megfelelő termelését.

  1. Osztriga

Ez egy másik olyan étel, amelyről az agyunk már tudja, hogy afrodiziákum, így kettős stimulációt jelent, pszichológiai és fizikai, amint meglátjuk az asztalon. A benne lévő cink mennyisége segíti az ösztrogének termelődését, és bizonyos neurotranszmitterekkel való kapcsolata kedvez a nemi hormonok kiválasztásának.

  1. Fahéj

A fahéj aromája önmagában is természetes stimuláns. Ha azt is hozzátesszük, hogy fogyasztása növeli a testhőmérsékletet és a véráramlást, a kombináció tökéletes a szexuális vágy növelésére, különösen a nőknél.

Hasonló bejegyzések