A Xiaomi Redmi Note 8 Pro a legjobb ár-érték arányt képviseli a piacon. Súlya veszekszik a csúcsmodellek kategóriáival, ugyanis eléri a 200 grammot. Ezzel szemben csupán 8,79 mm vastag, ami vékonyabbnak számít a többi készüléknél. A kivitelezése és a felépítése kiváló, ráadásul az külön kiemelendő, hogy porálló üveggel rendelkezik, ami védve van a vízcseppektől is.

Ez nem jelenti azt, hogy fürödhetünk vele, de nem kell az esőzés közben elrejtenünk. A képernyője 6,33 colos és LCD panelt tartalmaz, a felbontása 2340 x 1080 pixel, ami nem fogja a szemünket károsítani.

A megerősített Gorilla Glass 5 üveg hozzájárul, hogy a képernyő ne karcolódjon olyan könnyen, azonban érdemes mindenképpen egy védőfóliát helyezni rá. Csepp alakú bevágással rendelkezik, ami ma az egyik legfelkapottabb képernyő megoldások közé tartozik. Ott helyezkedik el az első lapi kamera és a LED-es értesítési panel is. A kínai cég nagyszerű munkát végzett, a vékony keret a kezünkbe véve tökéletesen elfér, miközben a legteljesebb mértékben kihasználja a méreteket.

A kamerája is megbízható

A készülék NFC-t tartalmaz, amivel fizethetünk a vásárlásaink során. A 3,5 mm-es csatlakozó a hagyományos vezetékes fülhallgatókhoz használható. A hangszóró a szabadban is megállja a helyét, nem lesz okunk panaszra. Mindehhez 4500 mAh akkumulátor kapacitás társul, ami még az extrém használattal is túléli a napot.

A töltő Type-C típusú csatlakozó, ami a hagyományossal ellentétben évek alatt sem fog egyhamar tönkremenni. Gyorstöltővel van ellátva, ami két óra alatt feltölti a készüléket. Az előlapi szelfi kamera 20 megapixeles érzékelővel rendelkezik, és mesterséges intelligenciát használ. Ennek az eredménye a fényképeknél és a videóknál is látszik. A fő kamera 4 érzékelőt használ, amihez 64 megapixelt kapunk.

A hátlapon található az ujjlenyomat leolvasó, ami kiválóan működik, és sokan előnyösebbnek tartják az arcfelismerőnél, amit könnyebben fel lehet törni. A nappali fényviszonyoknál megállja a helyét, éjszaka azonban használjuk az éjszakai módot a sikeres fényképekért

Hasonló bejegyzések