Sokan választják a terasz beépítését, azaz a télikert kialakítását, ám arra lehet, hogy csak később jönnek rá, hogy a rengeteg üveg miatt roppant gyorsan felforrósodik a tér, főleg a nyári hónapokban. Mivel tavasszal és ősszel nem süt olyan erőteljesen a Nap, így ezekben az évszakokban kiválóan el lehet lenni árnyékolástechnikai berendezés nélkül, ám a legforróbb időszakban nemcsak mi, hanem a növények is megsínylik az erőteljes napsugárzást.
A napsugárzás erőteljessége attól is függ, milyen irányba néz a télikertünk, de ha ferde a télikert teteje, akkor szintén többet éri azt a Nap. A télikertek árnyékolása tehát elengedhetetlen, felforrósodott helyiségben a növények idejekorán elpusztulhatnak, ha nem vigyázunk.
Maga az árnyékolás lehet kültéri és beltéri egyaránt, akár csak a sima ablakfelületeken. A kültéri árnyékolók hatékonyabbak a beltérieknél, ám ezek ki vannak téve a szélsőséges időjárási viszonyoknak. A legtöbben legördülő napellenzőket használnak a télikert árnyékolásra, de van lehetőség ráültetett típusú kapcsolt árnyékolót is beszerezni. Utóbbi egy kuplungos rugó segítségével tartja meg az ellenző feszességét, ráültetett sínvezetéssel. Léteznek kombinált változatok is, amelyekkel esztétikus megoldást lehet elérni.
Nem csupán kültéri árnyékolókat lehet felszerelni az üvegre, választhatunk beltérit is, például a reluxát. A reluxa nagy előnye, hogy mivel beltéri, nem koszolódik annyira, könnyű tisztíthatósága és egyszerű használata miatt ideális választás lehet. A széles színválasztéknak köszönhetően könnyen találhatunk a bútorokkal harmonizáló színt, vagy bármilyen mást, amilyet csak szeretnénk. Egyszerű a szabályzása is, könnyen beállíthatjuk a lamellák állását a napsütéshez mérten. Ne hanyagoljunk el a szellőztetést sem, fontos, hogy folyamatosan járjon a levegő, különösen, ha reluxát választunk, ugyanis a lamellák között, vagy a reluxa és az ablak között könnyebben átjut a fény.
További információkért kattintson ide, ahonnan akár azonnal rendelhet is.
Nem szabad elhanyagolni a télikert árnyékolását, mindenképpen kell valami az üvegfelületekre, ami véd.

Hasonló bejegyzések