Ha olyan személlyel találkozunk, aki többet jelentenek számunkra, mint egy átlag ember akkor annak igenis testi és lelki tünetei is lehetnek. Egész lényünk jelzi, hogy ez az ember egészen különleges helyet foglal el az életünkben. Az agyunk, a szívünk és a gyomrunk is jelezni fog.

A lehető legváratlanabb pillanatokban fogunk elpirulni, elcsuklik a hangunk, emiatt pedig az egész kisugárzásunk bizonytalanságot fog árasztani. Nincs mese, mi bizony szerelmesek vagyunk!

Ha testi problémába torkollik a szerelem, akkor erre van szükséged, nézd meg.

A szerelem annyira erős és mély érzelem, hogy kis túlzással képesek vagyunk bele betegedni. Egy Amerikai Orvosi Csoport kimondottan szerelmes személyeket vizsgált, aminek az eredményei gyakran igen meglepő értéket mutattak. A leghökkentőbb vizsgálat alatt például kiderült, hogy egy szerelmes ember sokkal feledékenyebb mint egy olyan, akinek a szívét nem foglalja el senki.

Valóban a fellegekben járunk ilyenkor, nem tudunk még a munkánkra sem kellő figyelmet fordítani.  Minden hasznos gondolatunk a másik személy körül forog, így könnyen megfeledkezünk a saját kötelezettséginkről.

Külön kutatói csapat segített feltérképezni ezt az érzést

Meglepő módon az orvosok még MRI felvételekkel is tudták bizonyítani, hogy ez a mély érzés egy tudat módosítószer hatásaként viselkedik agyunkban. Konkrétan olyan ideg szálakat mozgat meg, mint a kokain. Az is kimutatható, hogy egy szerelmes ember sokkal jobban tűri a fájdalmakat, mint aki épp nincs szerelemben. Dr Lucy Brown, New-York-i neurológus professzor szerint a szerelem azokra az agyterületekre gyakorol hatást, amikre a fájdalomcsillapító szerek is hatnak.

Igen meglepő eredményeket rejt egy ilyen érzésű ember mellkasa is. Nem csak agyunk működése, hanem a szívverésünk is megváltozik ebben a rózsaszínnek tartott időszakban. Fokozatosan lassul, vagy épp gyorsunk a szív pulzálása, egy idő után teljesen megegyezik a párunkéval.

A szív és az agy mellett vajon melyik testrészünket befolyásolja még ez a különleges érzés? Bármilyen hihetetlen még a szemünkre is kihat. A pupillák kitágulnak. Ilyen reakciót a szem abban az esetben produkál, ha a személy hirtelen valami aggasztó, félelmetes dologgal találjuk szemben magunkat. „ A szerelem vak!”- biztos sokszor hallottuk már ezt a mondatot. Na nem fizikai értelemben válik vakká egy szerelmes ember, mégis lesznek olyan dolgok amiket szó szerint nem látunk majd meg.

Nem zavar minket a párunk kellemetlen szokása, észre sem veszünk egy vonzó külsejű embert- akin eddig könnyen megakadt volna a szemünk, nem tűnik fel, hogy legszívesebben az összes idejét vele töltenénk.

A hangszálakra is hatással van a szerelem, hiszen a legtöbb nőnek elvékonyodik a hangja ha a párjával van egy térben. Sőt gyakran már a telefon hívások alkalmával is észrevehető ez a különbség. Ez is egy teljesen önkéntelen dolog, amellyel sokkal kecsesebbnek, lágyabbnak szeretnénk tűnni a párunk szemében.

Amíg a nőknél a hangszálara hat ki az érzés, addig a férfiaknak az önbecsülése változik meg. Minden szerelmes férfi sokkal magabiztosabbá és vagányabbá válik. Ezzel próbál egy védelmező szerepben tündökölni.

Hasonló bejegyzések