Amikor egy cégről vagy vállalkozásról van szó, akkor a siker a minőségi termékeken, szolgáltatásokon túl azon is múlik, hogy mennyire jól használjuk ki a marketing nyújtotta lehetőségeket.

A közösségi média számos lehetőséget rejt, de a nyomdaipari termékek marketing és reklám értékét sem szabad lebecsülni. Számos olyan reklámhordozó felület van ugyanis, amely segítségével népszerűvé tehetjük a céget, köszönetet mondhatunk a visszatérő vásárlóknak, vagy csak megmutathatjuk a célközönségnek, hogy hányféle megoldás tudunk nyújtani a problémájukra.

De milyen nyomdaipari termékekről is van szó? A következőkben ehhez adunk egy kis segítséget.

Lehetőségek, melyekkel reklámozni lehet egy vállalkozást

A nyomdaipari termékek skálája sokkal szélesebb, mint azt elsőre gondolnánk. A legtöbbek a szórólap vagy a plakát jut eszébe, de ezen túl is rengeteg termékre kerülhet a cég logója, szlogenje, ami reklámozási lehetőségeket rejt.

  • szórólap: a szórólapok nagyon hatékony megoldások a termékek és szolgáltatások reklámozására, leírására, de a cég rendezvényeinek népszerűsítésére is. A termékek mellé lehet tenni, csomagolni, de a pultra kitéve is hasznos reklámfelületnek minősülnek.
  • plakát: a plakát is egy olyan nyomdaipari termék, amit talán senkinek sem kell bemutatni. Rendezvények népszerűsítése mellett a cég szolgáltatásait is lehet reklámozni velük, de fontos, hasznos információk, tudásanyag átadására is jó lehetőséget biztosítanak.
  • egyedi képeslap: ez a megoldás nemcsak karácsonykor lehet jó marketing eszköz. Panziók, rendezvényhelyszínek, turizmussal foglalkozó cégek stb. gyakran készítenek egyedi képeslapokat akár ajándékba, akár eladásra.
  • katalógusok, prospektusok: cég termékeinek, szolgáltatásainak gyűjteményeként szolgálhat, akár évente adhatunk ki belőle újat.
  • matricák, címkék: az öntapadós matricák és címkék nagyon jó megoldást jelentenek, egyrészt ajándékként is használhatóak, más borítékokra, csomagolásokra is felragaszthatóak.
  • papírtáska: nagyon sok cég készíttet magának egyedi, logóval ellátott papírtáskát, ami szintén a cég reklámozását szolgálja.

Hasonló bejegyzések