Ki ne álmodott volna arról, hogy vállalkozása sikeres lesz és sok milliós forintot forgalmaz majd az interneten saját webáruházában?! Azonban azt valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy egy magyar cég jó eséllyel képes lesz 2020-ban túllépni a 100 milliárd forintos álomhatárt is.

Az évek óta toplista élén álló eMag és az őt állandóan megszorongató Extreme Digital ugyanis fuzionált és egyesülő erővel fogják megdönteni a hazai, online forgalmazási rekordokat.

A két óriási vállalat, az e-kereskedelemben nem megszokott módon, egy óriási 20 ezer négyzetméteres közös raktárat üzemeltetett, amelyet most még nagyobb, 30 ezer négyzetméteresre bővítettek. A két cégben már most is több, mint 600 bejelentett alkalmazott dolgozik, de a megnövekedett kapacitásokkal a tervek szerint a létszám a 700 főt is el fogja érni hamarosan.

Az Extreme Digital hibrid üzleti modelljét (ami szerint nem csak weben értékesítenek, hanem fizikai üzlethálózatban is), az eMag is követi és első üzletük Budapesten már meg is nyílt júniusban.

A vírushelyzet fellendítette a hazai webáruház kereskedelmet is

Bár Magyarországon eddig is jelentős volt a webáruházas forgalom (főleg fekete péntek idején), a COVID-19 vírus miatt kialakult világjárvány helyzet tovább növelte az online vásárlás mértékét a kiskereskedelmi szektorban. Még eddig 6-7% körül mozgott a webes vásárlások száma, a járvány idején ez a szám 20-25% körül mozgott.

A szakértők azonban azt jósolják, hogy az év végéig ki fog tartani a 10% feletti arányszám. A két óriási cég összeolvadásával tovább növeli a piaci részesedését Magyarországon. Hosszútávú terveik között a 30 százalékos növekedés is szerepel.

Ahogyan más webáruház tulajdonosok, úgy a fuzionált társaság is jelentős fejlesztéseket eszközöl, mind a technikai háttérben, mind pedig a termékkészletükben, céljuk pedig, hogy még gyorsabban juthassanak el az online megvásárolt termékek a vásárlókhoz.

Ahhoz ugyanis, hogy a külföldi, nyomott áron forgalmazó konkurens webshopokkal felvehessék a versenyt, szükségessé vált az aznapi vagy másnapi kiszállítás fenntartása.

Hasonló bejegyzések