A gyerekek, főleg a kislányok egyik kedvenc órája a technika és a rajz. Ilyenkor lehet kicsit kreatívkodni az iskolában és szabadjára engedni a képzelőerejüket. A rengeteg tanszer és kiegészítő mellett erre a tantárgyra is kell néhány dolog, hogy a gyermek tudjon haladni az órán társaival együtt.
Főleg azok a gyerekek, akiknél már óvodában is megfigyelhető volt, hogy szeretnek rajzolni, vagy festeni nagyon fontos, hogy jó minőségű eszközöket vásároljunk, hiszen ők biztosan várni fogják az összes technika órát. Lehet, hogy találunk egy olcsóbb árkategóriás vízfestéket is, ám ha az nem színhelyes, hanem csak sokadik próbálkozásra is csak halvány színt tudunk vele elérni, a gyermek kedve is el fog menni az egésztől.

Mi kell technika és rajz órára?

A pedagógusok általában a kisiskolásoktól kérni szoktak egy doboz temperát, egy doboz vízfestéket, különböző vastagságból álló ecsetkészletet, víztartó pohárkát, törlőkendőt. Rajzolásra szüksége lesz grafitceruzákra, színesekre, filcekre és rajzlapokra is. Rajz órán kívül a gyerekek imádni szokták még a technika órát, mikor különböző dolgokat tudnak készíteni saját kezükkel.
Legyen az akár karácsonyi, vagy anyák napi üdvözlő kártya, vagy éppen gyufa házikó, vagy origami béka, az biztos, hogy ezt mind technika, vagy rajz órán fogják megcsinálni. Kelleni fognak ehhez színes origami lapok, olló, hurkapálcika, ragasztó stift és technokol, egy csomag színtelen gyurma is kelleni fog.
Ha ezekből túl sokat vásároltunk és megmarad pár csomaggal, akkor érdemes lehet elrakni őket egy szekrénybe, hogy év közben, vagy a következő évben a gyermeknek ne kelljen újat vásárolni. A kreatív gyerekek imádnak alkotni és legtöbbször alkotásukat büszkén szokták mutogatni a szüleiknek.
Érdemes lehet tehát egy olyan keményebb borítású mappát is beszerezni, melyen feltüntetjük gyermekünk nevét és amibe majd év során gyűjteni tudja a festményeket és rajzokat. Általában ezt is kérni szokták a rajztanárok és a legtöbb esetben nyári szünet előtti utolsó órán osszák ki minden diáknak a saját maga rajzaival megtöltött mappát, melyet büszkén mutogathatnak a családtagoknak.
Támogató: alter.hu

Hasonló bejegyzések