Ma az egész világot az erotika tartja mozgásban, azonban egyre többen panaszkodnak arról, hogy nincs hozzá kedvük, a nemi életük ellaposodott, mintha kihunyt volna a tűz. Az első lépés mindig a felismerés, hiszen csak olyan emberen lehet segíteni, aki segítséget kér vagy keres.

Kár lenne csak azért szégyenteljesen elfordulnunk a problémától, mert nem érezzük a másikat szexinek, vagy mert bizonyos időközönként már erekciós problémáink is vannak. Innentől kezdve azonban nem maradhatunk a komfortzónában, el kell indulnunk a megoldás felé.

Egy párkapcsolat alapja a pár, tehát két ember. Ennek a része a szexuális élet is, azonban nem ez adja az alapot, ráadásul szerencsére könnyen formálható. Ha mindkét fél megteszi a szükséges lépéseket, vagyis mind a ketten meg akarják oldani a problémát, akkor sikerülni fog, még akkor is, ha hónapokig dolgoznak rajta.

Sajnos a problémák maguktól nem múlnak el, kár lenne életünk végéig hazudni magunknak, vagy csukott szemmel menni tovább, mintha minden rendben lenne. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 40 éves kor felett a havi 1-2 szex jónak számít, azonban ennek egyáltalán nem kell így lennie.

Ne muszájból tegyük

A szexet nem kell muszájból vagy gyereknemzés céljából csinálni, mivel az aktus a közös örömforrás alapja, és segít, hogy két lélek teljesen egymásra találjon. Hiába járunk el közös kirándulásokra, hiába beszélgetünk sokat, a szex is kelleni fog (a másikat úgy hívják, hogy barátság). A beletörődés egyet jelent a vesztéssel, úgyhogy ha ezen gondolkodunk, azonnal változtassuk meg a nézetünket. Ellenkező esetben a férj lelép a titkárnővel, a feleség pedig elmegy az egyik kollégájával…

Amikor együtt élünk valakivel, akkor lakótársak vagyunk. Közösen fizetjük a számlákat, talán még az ételünket is megosztjuk egymással. Ettől azonban nem leszünk szerelmes pár, mert ahhoz a hálót is meg kell osztanunk. A fizikai kontaktus, a simogatás, az orális szexuális együttlét, a játékok és a közös meghitt pillanatok lakótársból hálótársat varázsolnak belőlünk. Innentől kezdve a kapcsolatunk is menthető lesz.

Hasonló bejegyzések