Miközben sok ember az ideális társát keresi a világban, a többiek egyre gyakoribb krízisekkel néznek szembe. A rendszeres vita, az elhanyagolt intimitás és az erekciós problémák is a gyökerénél támadják a kapcsolatokat. Lehet, hogy az első hónapokban minden tökéletesnek tűnt, azonban az idő múlásával kezdünk átlátni a rózsaszín felhőn, és hamar észrevesszük a másik furcsaságait.

Azok az apróságok, amik eleinte tetszettek, most idegesítővé és unalmassá válnak, tehát megkezdődnek a viták.

Ezek a krízisek nem mindig egyenlőek a nehézségekkel, mivel bizonyos esetekben fordulópontként is tekinthetünk rájuk. Az igazság az, hogy nem fogunk tökéletes párt találni, nem létezik olyan ember, aki száz százalékig megfelel az elvárásainknak, és pontosan úgy viselkedik velünk, ahogy vágyunk rá. Azt se feledjük, hogy ez rólunk is igaz, lehet, hogy a kapcsolatban mi vagyunk az a fél, aki egyre több bosszúságot okoz a másiknak. A párkapcsolat mindig két emberből áll, akiknek a szerelem és a nagy fellángolás mellett meg kell tanulniuk tisztelni és elfogadni a másikat.

A problémák megoldása

Egy probléma több megoldással rendelkezik, de nem muszáj mindent egyedül megoldanunk. Amikor számít a másik ember véleménye, akkor a segítségét is gyorsabban elfogadjuk. Nem kell kizárni a másikat, hanem dönthetünk a közös fejlődés mellett. Ez persze sokkal könnyebben hangzik, de érdemes kipróbálni, főleg, ha amúgy jól kijövünk a párunkkal. Egy krízishelyzet megmutatja az élet sötétebb oldalát is, de ahogy az eső után mindig kisüt a nap, úgy a probléma megoldása után is édes béke érkezik.

Érdekes, hogy a problémamentes kapcsolatok nem nevezhetőek építőnek. Lehet, hogy furcsán hangzik, de még ma is léteznek olyan párok, akik soha nem veszekednek, és az életük egymás mellett, de mégis külön történik. Náluk szoktak gyereknemzési problémák fellépni, és a túlzott megszokás és nyugalom mindenféle romantikának véget vethet. A legnagyobb krízisek legjobb oldala a vad békülő szex, ami újra egy síkra tereli a párt. Ezzel pedig sikerült új szintre lépnünk.

Hasonló bejegyzések