Férfinak lenni egyáltalán nem könnyű feladat. Sokszor úgy tűnhet, hogy nekünk kell eljárni dolgozni, nekünk kell gondoskodni a családról, és akkor a testi igényekről nem is beszéltünk. Ha alapból stresszesek vagyunk, akkor nehezebben teljesítünk, az impotencia gyanúja pedig tovább rontja a helyzetet, és még az élettől is elmehet a kedvünk.

De mit tehetünk, ha csökkenteni akarjuk a hálószobai stresszt? Nézzünk pár tippet!

Érzések, nem pedig teljesítmény

Együttléteink során közben gondoljunk az érzésre, ne a teljesítményre! Ez a tanács elsőre könnyűnek hangzik, de hamar rá fogunk jönni, hogy azért sokkal többet jelent. Amikor végre összebújunk a másikkal, akkor akaratlanul is az fog eszünkbe jutni, hogy vajon meddig kell bírnunk, vagy miként kell teljesítenünk. Ha azonban jól ismerjük egymást, akkor erre nincs szükség. Inkább élvezzük, mert az nem teremt stresszes helyzeteket.

Erős testben erős lélek

Sportoljunk! Furcsán hangzik, de a sport nagy segítséget nyújthat, mivel nemcsak formába hozza az embert, hanem a kedvét is előteremti. Nincs annál jobb, mint közösen sportolni azzal, akit szeretünk, bár a férfiak ennél sokkal többet szoktak érezni. A közös sport közös ágytornához vezet, de legalább még több kalóriát égetünk el.

Aludjunk eleget

Több alvás! Egy fáradt test nem tud úgy teljesíteni, mint aki békében kialudta a szükséges 7-8 órát. A pihenés nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz, úgyhogy nevezhetnénk a nap legfontosabb pillanatának. Ha mind a ketten kipihentek vagyunk, akkor nem lesznek álmos kifogások, hanem tényleg teljes erőbedobással szolgálhatjuk a másik igényeit.

Férfias énidő

Legyen hobbink! Sokszor úgy tűnik, hogy egy férfinek nincs más dolga, mint dolgozni és boldoggá tenni a párját. Pedig mindenkinek szüksége van az énidőre, még a férfiaknak is! Ha rászánjuk magunkat, hogy legyen hobbink, majd arra is, hogy időt töltsünk vele, akkor sokkal hamarabb feltöltődünk. Lehet ez filmnézés, olvasás, focizás, bármi, a lényeg, hogy egy kicsit rólunk szóljon.

Ha pedig semmi sem működik, és a stressz egyre inkább maga alá terít minket, akkor kérjünk orvosi segítséget!

Hasonló bejegyzések