A betont legtöbben úgy ismerjük, mint ami cementből és homokos kavicsokból álló anyag. Sokszor találkozunk vele az utcán, hiszen a 21. század szerves részét képezi. Megjelenése a 80-as évek tehető, Amerikából származik.

Eleinte hagyományos szerszámokkal csiszolták meg, amivel a kőfelületeket szokták, azonban a tapasztalatok gyorsan megmutatták, hogy annál keményebb eszközökre lesz szükségük, így kifejlesztették a gyémántszemcséket tartalmazó korongokat. Ezután a 90-es évek elején már Európába is eljutott a betoncsiszolás.

Eleinte a raktárakban, csarnokokban és boltokban alkalmazták ezt a lehetőséget, és hamar széles körben elterjedt. Azt szerették benne, hogy a csiszolt beton már nem porlad tovább, és kevesebbet kellett takarítani, emellett a fenntartása is olcsó, régi és új padlókon is kivitelezhető.

A betoncsiszolás során nincs szükség burkolásra, azonban a kapott felület esztétikailag is megállja a helyét. Napjainkra ez a technológia lett a legkorszerűbb és legköltséghatékonyabb, amit már az irodákban is használnak.

Felrakásának a folyamatai

A folyamata egyszerűen bármilyen betonpadlón alkalmazható, akkor is, hogyha az már régi, esetleg megviselt. Ahogy a 80-as években, úgy napjainkban is gyémántszemcsés szerszámokat használnak a felső betonréteg eltávolítására, ahol a por és a kosz található. Ezáltal kemény betont kapunk, amely felfényezhető.

Sokszor fényes, víztaszító felületet tesznek rá, amelybe akár mintákat, logókat is festhetünk. Pozitív tulajdonsága az is, hogy amikor a felület készen áll, akkor azonnal használhatjuk.

Esztétikailag úgy fog kinézni, mint a hagyományos márványpadló, azonban sokkal tartósabb lesz. Ezt a környezetbarát technológiát már nemcsak az ipari létesítményekben használják, hanem egyre gyakrabban megjelenik családi házaknál is. A vásárló választhat a felületek között, kérheti a simát, a fényeset és a szuperfényeset is.

Az így kapott csillogós felület sosem fog csúszni, ráadásul nem szívja be a folyadékokat sem. Elkészítése olcsóbb lehet, mint más padlónak a felhelyezése, ráadásul természetes hatást kelt.

Hasonló bejegyzések