A fogyókúrára a legtöbben igazi kínszenvedésként gondolnak, holott a diéta nagy általánosságban korántsem kell, hogy ilyen drasztikus legyen. A legfontosabb, hogy a fogyókúrára tartós dologként, ne egy pár nap, vagy pár hét alatt letudható eszközként tekintsünk, így az alábbiakban most néhány olyan hasznos tippel szolgálnánk, amelyek nem csak a fogyókúra sikerét, hanem az egészséges életmódra való áttérést is elősegíthetik.

1. Ne a mennyiséget korlátozzuk

Tévedés és egyben a legrosszabb is, amit tehetünk egy fogyókúra során, ha mennyiségi korlátozásokat vezetünk be és éhezünk. Bár tény és való, hogy ha korábban orbitális étvágyunk volt, akkor kicsit össze kell szűkíteni a gyomrot, ellenben ugyanannyit lehet enni, mint korábban, csak hús és szénhidrát helyett például zöldséget és gyümölcsöt.

2. Sokszor és kevesebbet együnk

Felejtsük el a napi háromszori étkezést, ami fontos ugyan, de a fogyás és az egészség szempontjából sokkal lényegesebb, hogy többször, kevesebbet és egészségesebbet együnk. Ha napi 6-szor eszünk például minimális kalóriával ellátott ételeket, abban az esetben nem csak, hogy nem leszünk éhesek, hanem még a zsírégetés is folyamatossá válik.

3. Mondjunk le a zsírról és a cukorról

A modern kor táplálkozási szokásai öngyilkossággal felérő trendeket követünk. Nagyon sokan már azzal is kilóktól szabadulhatnának meg, ha étrendjükből egyszerűen kivonnák az állati eredetű zsírokat és a szénhidrátokat. Nyilván nem teljesen, de érdemes ezeket minimális szintre csökkenteni.

4. Igyunk sokat

Az egészséges életmód, a fogyás és a méregtelenítés legfontosabb alapja az, hogy minél több vizet fogyasszunk. Ez nem egy-két pohár naponta, hanem testsúlytól és fizikai aktivitástól függően legalább 2-3 liter! Ügyeljünk arra, hogy kerüljük a cukrozott üdítőket, és ásványvízből is részesítsük előnyben a szénsavmentes változatokat.

5. Radikális változás az étrendben

Ha igazán tartós fogyást akarunk elérni, és egészségesen szeretnénk élni, akkor érdemes elfelejteni az addig alkalmazott recepteket, kis túlzással pedig kidobhatjuk az összes otthon található receptet is, mert valamit eddig nagyon rosszul csináltunk. A magyaros konyha jó, de mindennapos alkalmazásra öngyilkosság, így helyezzük előtérbe a mediterrán étrendeket, fogyasszunk sok halat, zöldséget, minimális mennyiségű – vagy helyette teljes kiőrlésű – tésztát, miközben előtérbe helyezzük a fehér húsokat, amelyek egészségesebbek, mint a vörösek.

+1. Ne mondjunk le a nassolásról

A nassolás sokak számára egyet jelent a megnyugvással, a megpihenéssel, a legfontosabb pótcselekvéssel. Ebből kifolyólag nem szabad lemondani róla, ellenben ezen a téren is óriási változásokat kell majd alkalmaznunk. Arról van itt szó, hogy az édesség helyett együnk például müzlit, aszalt gyümölcsöt vagy csökkentett energiatartalmú édességeket, esetleg étcsokoládékat, amelyek ugyanolyan jók lehetnek, mint a kekszek vagy a tejcsokoládék.

Hasonló bejegyzések