A lökéshullám terápiát eredetileg sok sok évvel ezelőtt azért fejlesztették ki, hogy megfelelően tudják kezelni a vesekövet. Nem kellett sok idő, hogy az emberek rájöjjenek, hogy ez a fajta kezelés mennyire jó hatással van a különböző ortopéd problémákra és elváltozásokra.

Ezek a lökéshullámok lényegében olyan nagy erejű hullámok, melyek a bőrünkön keresztül képesek továbbítani az energiát testünkbe. A hullámok egy kezelés során már beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát, illetve szépen segíti az évek óta lerakódott káros anyagok és a meszesedés eltávolítását.

Csökkenti a fájdalmakat és teljesen meggyógyulhatunk

A kezelés hatalmas előnye, hogy semmilyen gyógyszert nem kell bevennünk, mégis rövid időn belül mondhatunk búcsút a krónikus fájdalmainknak. Egy 15 perces kezelés ismétlése már 2-4 hét alatt tartóz javulást eredményez, legtöbbször csípőtáji és vállfájdalom esetén, sarokfájdalom esetén vagy Achilles-fájdalmaknál alkalmazzák.

Sok sportoló is kipróbálja a lökéshullám terápiát, hiszen a különböző sportsérüléseken (akár izomszakadás, akár izomhúzódás, vagy kiugró tért) szépen tud segíteni. Ezek az akusztikus hullámok szépen felékítik az anyagcserét és a vérkeringést, a fájdalomcsillapító hatása pedig hamar észrevehető.

A lökéshullám sugár irányban szétterjed és nagyobb területeken képes kifejteni a fájdalomcsillapító hatását. A hullámok a szövetekben elnyelődnek, majd egy gyulladáscsökkentő folyamatot képesek beindítani, melynek köszönhetően csupán néhány alkalom elég ahhoz, hogy a krónikus fájdalom lecsökkenjen, vagy akár teljes mértékben megszűnjön.

A kezelés sikeressége egyértelmű, hiszen 3-5 kezelés után a betegek több mint 80%-a beszámolt arról, mennyire lecsökkent az évek óta tartó fájdalma. Szerencsére a legtöbb esetben nem csak lecsökken a fájdalom, de teljesen megszűnik a panasz és a beteg képes véglegesen meggyógyulni. A lökéshullám terápia előnyei közé tartozik az, hogy egy kezelés igen rövid, 10-15 perces, mégis gyors gyógyulás indul be vele.

Nem igényel fájdalomcsillapítást, egy kis bőrpirosodáson kívül semmi negatív dolgot nem észlelhetünk kezelés közben, vagy után. Szövődmény és mellékhatás mentes, sok esetben a terápiának köszönhetően még a komolyabb műtéti beavatkozások is elkerülhetőek ennek köszönhetően.

Hasonló bejegyzések